Грибний суп Лазерсон

Готуємо черговий смачний суп від знаменитого Іллі Лазерсона. Секрети домашньої кухні й тонкощі приготування перших страв. Покроковий рецепт з фото.

Сьогодні з нами Ілля Лазерсон і його неперевершений грибний суп. З даного рецепту ви не тільки навчитеся готувати чудове перше блюдо, але і дізнаєтеся багато нового про традиції приготування в цілому. Відправимося в подорож на кухню!

Приємно готувати за рецептами знаменитих кухарів. Ви завжди впевнені, що страва вийде таким, як і було задумано, а про смак можна не турбуватися. Крім того, це відмінний спосіб почерпнути нові знання та кулінарні традиції, а також дивувати своїх гостей!

Ми вже не раз готували за порадами цього майстра, наприклад, в цьому рецепті! І кожен раз не були розчаровані. Давайте і сьогодні спробуємо створити кулінарний шедевр!

Інгредієнти

  • Вино біле сухе 1 мл
  • Білі гриби сушені-40 г
  • Масло вершкове 100 г
  • Масло рослинне 40 мл
  • Борошно пшеничне ½ ч. л.
  • Макарони 9 г
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля порей 1 шт
  • Морква 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 324 ккал
  • Білки: 5.6 г
  • Жири: 21.9 г
  • Вуглеводи: 24 г

Кроки

60 хв.

  • Почнемо з приготування бульйону. Сухі гриби заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь.

  • Картоплю розрізаємо на чотири частини і відварюємо у воді з вершковим маслом, солимо воду.

  • В солоній воді відварюємо макарони, після того, як вони будуть готові, промиваємо в холодній воді.

  • На моркві робимо спеціальні борозенки і нарізаємо її гуртками.

  • Коли бульйон буде готовий, його необхідно процідити, а гриби дрібно порізати.

  • Цибуля порей необхідно дрібно порізати і обсмажити в суміші вершкового і рослинного масел.

  • Потім додаємо гриби, борошно, ще вершкове масло і грибний бульйон, солимо.

  • Коли картопля звариться, необхідно його остудити і зробити пюре з додаванням вершкового масла.

  • Бульйон ставимо на вогонь і нагріваємо, додаємо моркву і другу половину цибулі порею.

  • Макарони фаршируємо картопляним пюре і обсмаженими грибами.

  • В бульйон додаємо трохи сухого хересу. Викладаємо макарони на тарілку і вливаємо бульйон.

Порада: якщо у вас немає сухих грибів, то можна використовувати свіжі. Тільки не забудьте в бульйон додати трохи оцту, щоб самі гриби не почорніли. Також до цього рецепту відмінно підходять сир або вершки. Додайте їх в кінці приготування для ще більш насиченого і виразного смаку.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з душею!

Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!

А вам сподобався рецепт? Діліться думкою в соціальних мережах!