Сирний суп з картоплею

Готуємо простий і смачний суп з плавленого сиру з додаванням картоплі. Детальний рецепт з фото. Домашні супи і хитрощі приготування! Тільки кращі рецепти!

Сирний суп з картоплею — справжній смакової свято для любителів подібних страв. Як і завжди дякувати за таке чудо коштує Францію — батьківщину супів з сиру. Пора купувати продукти і бігти на кухню! Bon appétit! Ми вибираємо краще!

Ви переконаєтеся, що для приготування такого першого страви доведеться витратити мінімуму зусиль, як і в цьому рецепті. Піду готувати, дуже вже він смачний! І вам раджу!

Інгредієнти

  • Вода 1.5 л
  • Куряча грудка 1 шт.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Часник 10 г
  • Картопля 200 г
  • Цибуля ріпчаста 100 г
  • Морква 100 г
  • Сир плавлений 150-250 г
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Спеції за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 229 ккал
  • Білки: 5.9 г
  • Жири: 11.9 г
  • Вуглеводи: 24.2 г

Кроки

40 хв.

  • Основу такого супу становить насичений бульйон овочевий або курячий. Можна готувати і на воді, але тоді страва буде не таким смачним і яскравим. Наливаємо в каструлю холодну воду і поміщаємо в неї курячу грудку. Як тільки з’являться перші бульбашки, зменшуємо вогонь на мінімум. Протягом усього процесу варіння бульйону не забувайте знімати піну.

  • Поки бульйон вариться, займемося овочами, без яких страва буде порожнім. Моркву дрібно нарізаємо на смужки або кубики.

  • Цибулю нарізаємо кільцями,а часник у вигляді тонких дисків. Насправді спосіб нарізки не має принципового значення, робиться це лише для зручності смаження.

  • Також нам для густоти знадобиться картопляний крохмаль. Тому картоплю потрібно подрібнити, а потім проварити разом в супі.

  • Тепер потрібно обсмажити овочі. Для цього в каструлю вливаємо олію і додаємо цибулю, який обсмажуємо до золотистого кольору, а потім моркву і часник. Зверху кладемо нарізану картоплю.

  • Після цього перелити бульйон в нашу каструлю і доводимо до кипіння. Варимо до тих пір, поки овочі не стануть м’якими. Солимо, перчимо, додаємо спеції.

  • Овочі зварилися і прийшла пора подрібнити. Краще всього підійде для цих цілей занурювальний блендер.

  • Після цього готуємо сир. Його найкраще нарізати кубиками середнього розміру.

  • Повертаємо каструлю на вогонь, додаємо в неї сир. Потім за допомогою віночка перемішуємо до повного розчинення сиру і однорідності.

  • Залишилося тільки додати вершки в супчик, і страва готова. Насолоджуйтеся.

Порада: якщо суп вийшов дуже густим, обов’язково додайте гарячої води або бульйону, якщо він залишився. Після того, як страва доведено до потрібної консистенції, потрібно подбати про його смак, тобто спробувати. Скорегуйте свої смакові уподобання. У такий суп підходить дуже багатий набір спецій. Подавати краще за все з грінками або сухариками.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

Свої побажання залишайте в коментарях під рецептом!

А який ваш найулюбленіший сирний супчик?