Легкий суп на курячому бульйоні

Навчу готувати легкий суп на курячому бульйоні за 5 хвилин! Докладний рецепт приготування з фото. Список продуктів для курячого супу.

Кожна господиня знає, що легкий суп на курячому бульйоні універсальне перше блюдо, одночасно швидке в приготуванні і недороге. Курячий бульйон дуже корисний і дорослим і дітям. Особливо легкого супчика з курки хочеться під час застуди, або ж холодними зимовими вечорами, щоб добре прогрітися і насолодитися смачним ароматом. Мій рецепт курячого бульйону з секретом! Читайте уважно етапи приготування.

Інгредієнти

  • Курячі крильця 8 шт.
  • Масло соняшникова 2 ст. л.
  • Вермішель павутинку 2 жменька
  • Картопля 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 1-2 шт.
  • На 100 грам
  • Калорії: 262 ккал
  • Білки: 6.4 г
  • Жири: 15.3 г
  • Вуглеводи: 23.4 г

Кроки

60 хв.

  • У своєму рецепті я використовую курячі крила для варіння бульйону, ви можете брати будь-яку частину курки, яка вам подобається більше. Врахуйте, що бульйон з грудки буде менш жирним, а якщо взяти спинку або стегенця вийде досить жирний бульйон. Все залежить від вашого смаку. Для початку крила кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою, ставимо на газ. Кришкою краще не накривати, так бульйон буде більш прозорий.

  • Слідкуйте за утворенням піни на поверхні води в каструлі, її своєчасно потрібно повністю прибирати. Якщо ви не встигли вчасно прибрати піну і вона перетворилася в пластівці, не засмучуйтесь! По закінченню варіння бульйону його можна буде процідити через сито. З часу курячий бульйон на крилах варитися близько 30 хвилин. Але якщо у вас ціла курка, то довше, до 1,5 годин.

  • Підготуємо овочі. Картопля почистимо і наріжемо шматочками (або кубиками). Якщо бульйон вже зварився, то закидаємо його відразу в каструлю, а якщо ні, заллємо холодною водою, щоб не потемнів.

  • Моркву і цибулю почистити і промити. Цибулю дрібно ріжемо, моркву подрібнюємо на крупній тертці. Якщо вам подобається більш велика морква в супі, то можна нарізати кубиками або гуртками. Ставимо Сковороду на вогонь і розігріваємо в ній олію. Пасеруємо моркву і цибулю до золотистого кольору. Не забувайте помішувати, щоб не підгоріло.

  • Коли морква з цибулею вже трохи підсмажилися, засипаємо до них вермешельку. Це важливий момент. Вермішель потрібно обсмажити до рум’яного кольору, а тільки потім відправляти весь вміст сковорідки в суп. Поясню чому: коли ви приготували каструлю курячого супу з вермішеллю, і ви його їсте не відразу, а він зберігатися в холодильнику дня 2, то вермішель розбухає, стає в’язкою і надає супу трохи клейку консистенцію. Обсмажена вермішель не розбухає, і смак супу залишається незмінним і на другий день!

  • Коли засмажку ми додали до супу, його необхідно варити до готовності картоплі. За 5 хвилин до вимкнення плити, суп посоліть і поперчіть, додайте лавровий лист і ваші улюблені спеції. При подачі суп можна прикрасити сухариками і зеленню. У мене сухариків не знайшлося, тому покришила петрушки. Приємного апетиту!

Був вам корисний мій рецепт? Відгукніться в коментарях!

Також вам може бути цікавий цей простий суп.

Готуйте з любов’ю і радуйте своїх близьких!