Рецепт цибульного супу з сиром

Кращі цибульні і сирні супи зібрані тут! Велика колекція рецептів смачних супів з покроковими описами і фотографіями. Дізнайтеся всі тонкощі приготування бульйонів і відварів, а також, як правильно зберігати супи і солити.

Цибулевий суп в класичному рецепті готується без сиру. Але цей інгредієнт відмінно вписується за смаковими якостями! Сирно-цибулевий значно ситніше свого пісного побратима.

Рецепт цибульного супу з твердим сиром по своєму унікальний. Всім зручніше використовувати м’який або плавлений сир для супів, але ми покажемо, як легко і просто приготувати перше блюдо з будь-якого сорту сиру.

Інгредієнти

  • Вино біле сухе 1 склянку
  • Бульйон курячий 800 мл
  • Масло вершкове 30 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.
  • Часник 2 зубчик
  • Цибуля ріпчаста 800 г
  • Сир твердий 150 г
  • Багет 7 шматочок
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 145 ккал
  • Білки: 2.8 г
  • Жири: 10.1 г
  • Вуглеводи: 9.6 г

Кроки

1 годину. 20 хв.

  • Цибулевий суп можна готувати з цибулі ріпчастої, як у нашому випадку або з порею.

  • Секрет цього супу в карамелізації і тривалому томлінні цибулі, після чого він стає солодкуватим на смак і ніжним по текстурі. Нарізаємо цибулю півкільцями. У каструлі з товстим дном розігріваємо вершкове масло з додаванням рослинного і відправляємо в неї нарізану цибулю. Додаємо цукор і сіль. Потужність плити встановлюємо середню і по мірі обсмажування цибулі, перемішуємо. Час смаження-томління складе приблизно 30 хвилин.

  • Коли цибуля вже достатньо підрум’яниться, відправляємо в каструлю борошно і бульйон. Ретельно перемішуємо суміш і тушкуємо з закритою кришкою протягом 30 хвилин.

  • Далі вводимо склянку вина і доводимо суп до кипіння.

  • Сир твердих або напівтвердих сортів необхідно натерти на середній тертці і додати до загальної маси. Варити з прикритою кришкою до його розплавлення.

  • Тим часом на іншій сковороді підготуємо грінки для подачі. Багет розрізати на скибочки товщиною 1 див. У сковорідку налити олії і обсмажити на ньому 2 зубчики часнику з двох сторін. Рубати часник не потрібно, обсмажуємо, щоб він надав маслу лише свій аромат і смак, потім видаляємо часник з сковороди.

  • Скибочки хліба обсмажуємо до золотавої скоринки з двох сторін.

  • Коли сир розтане, подрібніть вміст каструлі блендером до однорідної структури. Після цього обов’язково доведіть суп до кипіння.

  • Подаємо цибульний крем-суп з домашніми грінками, прикрасивши зеленню. Приємного вам апетиту!

Порада: для традиційної подачі, укладіть хлібний тост на поверхню супу, посипте натертим сиром і запечіть в духовці до розплавлення сирної шапки. Ароматна кірочка створить незвичайний зовнішній вигляд страви, немов його приготували у фешенебельному ресторані.

Ось так просто можна приготувати обід у французькому стилі!

Приєднуйся до нас в соц.мережах і не випускай смачні новинки!

Всього доброго і удачі!