Цибулевий суп в класичному рецепті готується без сиру. Але цей інгредієнт відмінно вписується за смаковими якостями! Сирно-цибулевий значно ситніше свого пісного побратима.
Рецепт цибульного супу з твердим сиром по своєму унікальний. Всім зручніше використовувати м’який або плавлений сир для супів, але ми покажемо, як легко і просто приготувати перше блюдо з будь-якого сорту сиру.
Інгредієнти
- Вино біле сухе 1 склянку
- Бульйон курячий 800 мл
- Масло вершкове 30 г
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Часник 2 зубчик
- Цибуля ріпчаста 800 г
- Сир твердий 150 г
- Багет 7 шматочок
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 145 ккал
- Білки: 2.8 г
- Жири: 10.1 г
- Вуглеводи: 9.6 г
Кроки
1 годину. 20 хв.
-
Цибулевий суп можна готувати з цибулі ріпчастої, як у нашому випадку або з порею.
-
Секрет цього супу в карамелізації і тривалому томлінні цибулі, після чого він стає солодкуватим на смак і ніжним по текстурі. Нарізаємо цибулю півкільцями. У каструлі з товстим дном розігріваємо вершкове масло з додаванням рослинного і відправляємо в неї нарізану цибулю. Додаємо цукор і сіль. Потужність плити встановлюємо середню і по мірі обсмажування цибулі, перемішуємо. Час смаження-томління складе приблизно 30 хвилин.
-
Коли цибуля вже достатньо підрум’яниться, відправляємо в каструлю борошно і бульйон. Ретельно перемішуємо суміш і тушкуємо з закритою кришкою протягом 30 хвилин.
-
Далі вводимо склянку вина і доводимо суп до кипіння.
-
Сир твердих або напівтвердих сортів необхідно натерти на середній тертці і додати до загальної маси. Варити з прикритою кришкою до його розплавлення.
-
Тим часом на іншій сковороді підготуємо грінки для подачі. Багет розрізати на скибочки товщиною 1 див. У сковорідку налити олії і обсмажити на ньому 2 зубчики часнику з двох сторін. Рубати часник не потрібно, обсмажуємо, щоб він надав маслу лише свій аромат і смак, потім видаляємо часник з сковороди.
-
Скибочки хліба обсмажуємо до золотавої скоринки з двох сторін.
-
Коли сир розтане, подрібніть вміст каструлі блендером до однорідної структури. Після цього обов’язково доведіть суп до кипіння.
-
Подаємо цибульний крем-суп з домашніми грінками, прикрасивши зеленню. Приємного вам апетиту!
Порада: для традиційної подачі, укладіть хлібний тост на поверхню супу, посипте натертим сиром і запечіть в духовці до розплавлення сирної шапки. Ароматна кірочка створить незвичайний зовнішній вигляд страви, немов його приготували у фешенебельному ресторані.
Ось так просто можна приготувати обід у французькому стилі!
Приєднуйся до нас в соц.мережах і не випускай смачні новинки!
Всього доброго і удачі!