Кисло-гострий китайський суп

Готуємо овочевий суп з пряними спеціями і пекучим перцем за східним рецептом. Покроковий опис процесу приготування з фото. Тільки кращі домашні супи! Секрети й тонкощі приготування перших страв різних країн світу! Просто і смачно. З нами приємно готувати.

Хочете урізноманітнити свої звичні смакові пристрасті? Тоді обов’язково приготуйте кисло-гострий суп за рецептом з Китаю. Вам неодмінно сподобається, адже такі відчуття ніколи не підуть з пам’яті! Просто, швидко і смачно!

Досвідчені шеф-кухарі стверджують, що від способу нарізки інгредієнтів залежить смак страви. Тому бажано слідувати вказівкам рецепта. Цей суп низькокалорійний і підходить для спалювання жиру або дієти, але враховуйте його пекучий характер, як і в цьому рецепті!

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Масло рослинне 1 ч. л.
  • Часник 1 зубчик
  • Капуста білоголова 250 г
  • Морква 120 г
  • Перець болгарський 120 г
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Соус чилі 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Оцет столовий 9% 4 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 323 ккал
  • Білки: 2.7 г
  • Жири: 14.7 г
  • Вуглеводи: 45.7 г

Кроки

20 хв.

  • Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Часник рубаємо ножем.

  • В каструлі з товстим дном розтоплюємо вершкове і оливкове масло.

  • Потім відправляємо обсмажуватися в олії цибулю і часник.

  • Імбир очищаємо від шкірки і натираємо його на дрібній тертці. Свіжий імбир можна замінити дрібкою сухого меленого. Додаємо його в каструлю.

  • Капусту ділимо на маленькі суцвіття. Це необхідно для того, щоб суп швидше зварився.

  • Закладаємо капусту в каструлю і заливаємо гарячим курячим бульйоном. Бульйону наливають стільки, щоб він ледве покривав цвітну капусту. Варимо при слабкому кипінні 15 хвилин або до м’якості суцвіть.

  • Тим часом підготуємо насіння. Висипаємо їх на суху розігріту сковороду і додаємо ложку-дві соєвого соусу. Обсмажуємо 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.

  • Коли суп звариться, зливаємо з неї половину або 3/4 бульйону, щоб він не вийшов дуже рідким при подрібненні.

  • Доливаємо в каструлю з супом молоко і вершки. Додаємо сіль і спеції за бажанням.

  • Збиваємо блендером до консистенції пюре.

  • Розливаємо суп-пюре в тарілки, прикрашаємо зеленню і насінням. Можна насолоджуватися!

Порада: китайці люблять хрустку капусту в супі, але якщо ні, то додавайте цей інгредієнт під час обжарювання, тоді в кінці приготування вона стане м’якою.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте смачно!

Ще не підписані на наші соцмережі? Швидше поспішайте зробити це!

Висловлюйте ідеї для перших страв у коментарях!