Рецепт супу-локшини з печерицями прикрасить стіл будь-якої господині. Гриби універсальний продукт, який вносить різноманітність у звичні страви. Також не варто забувати про їх корисні властивості. Готові здивувати своїх рідних? Приступимо!
до Речі, багато купують уже готову локшину, однак, ми вже демонстрували, наскільки просто виготовити її самостійно!
Інгредієнти
- Печериці свіжі 8-10 шт
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 100 г
- Часник 1 зубчик
- Зелень за смаком
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 254 ккал
- Білки: 6.3 г
- Жири: 14.1 г
- Вуглеводи: 24.4 г
Кроки
60 хв.
-
Починаємо готувати локшину. Насипаємо борошно і робимо в ній воронку, розбиваємо туди яйце і вливаємо 0,5 ст. л. олії, солимо.
-
Замішуємо кругле тісто, підсипаючи борошно. Даємо йому постояти 20-30 хвилин.
-
Розкачуємо тісто в круглий диск товщиною 1 мм і звертаємо в трубочку.
-
Нарізаємо тісто в тонку довгу локшину і залишаємо сохнути на повітрі.
-
Нарізаємо тонко цибулю і моркву і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
-
Печериці нарізаємо шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі.
-
Викладаємо гриби у киплячу воду, солимо й додаємо лавровий лист, перець. Варимо 5 хвилин.
-
Додаємо в каструлю обсмажені цибулю і моркву. Варимо 3 хвилини.
-
Залишилося додати локшину. Варимо 3 хвилини.
-
Перед подачею додаємо рубаний часник і зелень. Суп-локшина з печерицями готовий. Вітаємо вас!
Порада: при виборі печериць звертайте увагу на їх колір. Він повинен бути білий або трохи коричневий. Такі кольори говорять про свіжості грибів. Також запам’ятайте, зберігати печериці в холодильнику можна не більше 5 днів!
Радуйте себе в будь-який час року! Приємного апетиту!
А які рецепти супів з грибами знаєте ви? Діліться у коментарях!