Суп з фрикадельками на курячому бульйоні

Готуємо чудовий суп з тюфтельками за класичним рецептом. Покроковий опис процесу приготування з фото. Домашні рецепти перших страв і тонкощі варіння супів.

Суп з ароматними фрикадельками на смачному курячому бульйоні — страва, яку моя сім’я готує разом. Діти допомагають формувати м’ясні кульки, а тато і мама почергового готують суп. Ми приємно проводимо час і насолоджуємося супчиком!

Таке перше блюдо наповнить вас енергією, а день — хорошим настроєм. Ніжний та насичений смак змушує забути про всі проблеми. А наш покроковий рецепт допоможе вам у цій справі! Також не проходьте мимо такого рецепту!

Інгредієнти

  • Бульйон курячий 1.5 л
  • Курячий фарш 500 г
  • Масло оливкова 3 ст. л.
  • Локшина яєчна 200 г
  • Часник 3 зубчик
  • Петрушка 20 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Селера 3 стебло
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Лавровий лист за смаком
  • Цибульний порошок 1 ч. л.
  • Хлібні крихти 50 г
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 278 ккал
  • Білки: 10.6 г
  • Жири: 13.8 г
  • Вуглеводи: 27.8 г

Кроки

50 хв.

  • Спочатку приготуємо основу для фрикадельок. Для цього в мисці змішуємо курячий фарш, яйце, цибульний і часниковий порошок, дрібно нарізану петрушку, сіль і чорний перець, а також хлібні крихти. Все ретельно перемішуємо і даємо настоятися якийсь час.

  • Потім розігріваємо в каструлі оливкову олію і викладаємо нарізані кубиками моркву, селеру і цибулю. Обсмажуємо протягом 5 хвилин. Далі додаємо дрібно нарізаний часник і смажимо ще 3 хвилини.

  • Тепер вливаємо в каструлю курячий бульйон, все перемішуємо, додаємо лавровий лист. Накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні 5 хвилин.

  • Далі необхідно сформувати кульки з курячого фаршу розміром з волоський горіх. Опускаємо фрикадельки в киплячий бульйон, накриваємо кришкою і варимо 5 хвилин.

  • Після цього додаємо в суп яєчну локшину або макарони, накриваємо кришкою і варимо ще 15 хвилин.

  • Залишилося тільки додати сіль і перець за смаком. Страва готова!

Порада: не варто робити фрикадельки занадто великими, але і маленькими теж, мінімальний їх розмір з вишню. Замість того, щоб опускати м’ясні кульки в суп, можна обсмажити в маслі і подавати в якості добавки. Щоб фрикадельки не розвалювалися при варінні, рекомендуємо пропустити фарш двічі через м’ясорубку.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з душею!

А яке перше страву ви готові їсти кожен день?

Пишіть у коментарях про свої результати! Діліться успіхами!