З цієї статті ви дізнаєтеся про час приготування різних видів локшини. Скільки необхідно варити різну локшину в супі? В який момент її необхідно додавати в каструлю? Які інгредієнти впливають на ступінь її готовності? Поїхали!
Фактори, що визначають час варіння макаронних виробів — сорт борошна, інтенсивність кипіння води, кількість солі.
Визначальним є перший фактор. Існує кілька видів локшини: яєчна, удон, соба, рисова, гречана та інші. Додавати її в суп потрібно в кінці.
Час приготування різних видів локшини
Наведена таблиця вірною при умові, що при варінні у воду не додавати сіль і вона мала помірну ступінь кипіння.
Макаронні вироби | Час варіння, хв | Макаронні вироби | Час варіння, хв |
Яєчна, тонка | 8 — 10 | Пенне | 9 — 13 |
Яєчна товста | 10 — 12 | Рігатоні | 12 — 15 |
Фарфалле | 13 — 15 | Спагетті | 8 — 10 |
Феттучині | 11 — 13 | Мэникотти | 10 — 12 |
Японська кучерява | 4 — 5 | Клаптева | 8 — 10 |
Лазанья | 12 — 15 | Соба | 6 — 7 |
Лінгвіні | 9 — 13 | Вермішель | 5 — 7 |
Після варіння лапшичка повинна бути трохи м’якою, але не повинен відчуватися присмаку борошна. Однак, якщо ви віддаєте перевагу al dente (злегка недоварені макарони), тоді приготування необхідно скоротити на 2 хвилини. І навпаки, якщо вам подобаються дуже м’які, трохи разварившиеся макарони, то цей параметр потрібно збільшити на 2-3 хвилини.
Вплив солі на твердість локшини
Багато кулінари радять солити макарони в самому початку, так як сіль просочить продукт повною мірою. Але тут нас підстерігає невелика перешкода. При додаванні у воду вона розчиняється, однак, при подальшому охолодженні, частина її кристалізується назад. А так як соляні більш тверді частинки, то і локшина також посилить цей параметр.
Тому, необхідно збільшувати час приготування на 1-2 хвилини, якщо сіль додається в самому початку, або додавати її в кінці, але в більшій кількості.
Детальніше про кількість солі для перших страв дивіться в цій статті!
Інтенсивність кипіння води
Всі ми знаємо, що при кипінні з дна каструлі спрямовуються вгору бульбашки повітря, розчинені в рідині. Але в таких бульбашках міститься кисень і азот, які при взаємодії з поверхнею локшини розм’якшують її. Цей ефект проявляється слабо, однак, при сильному кипінні час варіння слід зменшити на 1 хвилину.
Крім цього, кипіння сприяє природному перемішуванню, що не дає макаронів злипнутися в процесі варіння.
Готуйте смачні супи з правильною локшиною. Будьте здорові і щасливі!