Скільки варити локшину в супі?

Дізнайтеся про час приготування макаронних виробів та інших подібних продуктів. В який момент додавати їх у суп. Відповіді на ці та інші питання. Тонкощі варіння супів і секрети домашньої кухні!

З цієї статті ви дізнаєтеся про час приготування різних видів локшини. Скільки необхідно варити різну локшину в супі? В який момент її необхідно додавати в каструлю? Які інгредієнти впливають на ступінь її готовності? Поїхали!

Фактори, що визначають час варіння макаронних виробів — сорт борошна, інтенсивність кипіння води, кількість солі.

Визначальним є перший фактор. Існує кілька видів локшини: яєчна, удон, соба, рисова, гречана та інші. Додавати її в суп потрібно в кінці.

Час приготування різних видів локшини

Наведена таблиця вірною при умові, що при варінні у воду не додавати сіль і вона мала помірну ступінь кипіння.

Макаронні вироби Час варіння, хв Макаронні вироби Час варіння, хв
Яєчна, тонка 8 — 10 Пенне 9 — 13
Яєчна товста 10 — 12 Рігатоні 12 — 15
Фарфалле 13 — 15 Спагетті 8 — 10
Феттучині 11 — 13 Мэникотти 10 — 12
Японська кучерява 4 — 5 Клаптева 8 — 10
Лазанья 12 — 15 Соба 6 — 7
Лінгвіні 9 — 13 Вермішель 5 — 7

Після варіння лапшичка повинна бути трохи м’якою, але не повинен відчуватися присмаку борошна. Однак, якщо ви віддаєте перевагу al dente (злегка недоварені макарони), тоді приготування необхідно скоротити на 2 хвилини. І навпаки, якщо вам подобаються дуже м’які, трохи разварившиеся макарони, то цей параметр потрібно збільшити на 2-3 хвилини.

Вплив солі на твердість локшини

Багато кулінари радять солити макарони в самому початку, так як сіль просочить продукт повною мірою. Але тут нас підстерігає невелика перешкода. При додаванні у воду вона розчиняється, однак, при подальшому охолодженні, частина її кристалізується назад. А так як соляні більш тверді частинки, то і локшина також посилить цей параметр.

Тому, необхідно збільшувати час приготування на 1-2 хвилини, якщо сіль додається в самому початку, або додавати її в кінці, але в більшій кількості.

Детальніше про кількість солі для перших страв дивіться в цій статті!

Інтенсивність кипіння води

Всі ми знаємо, що при кипінні з дна каструлі спрямовуються вгору бульбашки повітря, розчинені в рідині. Але в таких бульбашках міститься кисень і азот, які при взаємодії з поверхнею локшини розм’якшують її. Цей ефект проявляється слабо, однак, при сильному кипінні час варіння слід зменшити на 1 хвилину.

Крім цього, кипіння сприяє природному перемішуванню, що не дає макаронів злипнутися в процесі варіння.

Готуйте смачні супи з правильною локшиною. Будьте здорові і щасливі!