Грузинський курячий суп

Готуємо традиційне блюдо грузинської кухні суп чихиртма. Кращі рецепти домашніх супчиків. Докладний опис процесу приготування. Просто і смачно!

Грузинський курячий суп — густе перша страва на бульйоні домашньої птиці, яка відмінно відновлює сили після свят та застілля! Супчик виходить дуже легким, а тому добре засвоюється організмом. Ви будете задоволені!

Грузинська кухня це тема окремої розмови. Але без сумнівів можна сказати, що саме там готують найкращі страви! Наприклад, ми були в захваті від такого супу! Велика кількість овочів, зелені та спецій дозволяє домогтися неймовірного смаку і чудового аромату!

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Курка 1 кг
  • Масло вершкове 100 г
  • Мука кукурудзяна 35 г
  • Кінза 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Шафран за смаком
  • Оцет винний 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 338 ккал
  • Білки: 10.6 г
  • Жири: 17.7 г
  • Вуглеводи: 36 г

Кроки

60 хв.

  • Ставимо каструлю на вогонь, додаємо в неї промиту курку, заливаємо холодною водою. Додаємо очищену цибулину, моркву, перець горошком, лавровий лист і сіль. Варимо до готовності м’яса, не забуваючи знімати піну.

  • Коли курка буде готова, дістаємо м’ясо і овочі. Також заливаємо шафран бульйоном.

  • Розігріваємо на сковороді вершкове масло і додаємо дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо до прозорості. Потім додаємо кукурудзяне борошно. Перемішуємо, а потім вливаємо 2-3 ополоника бульйону. Отриману суміш викладаємо в каструлю і доводимо до кипіння.

  • В глибокій ємності збиваємо 4 жовтки і винний оцет, додавши трохи бульйону.

  • Далі суміш тонкою цівкою вводимо в бульйон, доводимо до кипіння. Потім додаємо нарізане м’ясо курки, шафран через сито і зелень.

  • Знову доводимо до кипіння і даємо постояти 5 хвилин. Страва готова!

Порада: якщо у вас немає кукурудзяного борошна, то можна використовувати пшеничне. Також не обов’язково відокремлювати жовтки від білків.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

Ще не підписані на наші соцмережі? Швидше поспішайте зробити це!

– Пиши у коментарях про свої відчуття після приготування страви!