Суп пюре з брокколі з сиром

Готуємо вишуканий домашній суп з капусти броколі. Секрет приготування супу з сиром. Як правильно варити броколі? Тільки найкращі рецепти, а також особливості національної кухні!

Суп пюре з брокколі з сиром — страва, які вихваляли французькі поети XII-XIII століть, і неодноразово оспівував у віршах Байрон. А причина цьому досить проста: швидке приготування, відмінні поживні та смакові властивості!

Таке блюдо є прикладом аристократичної кухні, так як до появи блендера процес приготування вимагав великої кількості часу, що не могли собі дозволити селяни. А ось багаті будинки радували своїх відвідувачів різними варіаціями супів пюре!

Говорити про корисні властивості брокколі можна нескінченно довго — величезна кількість вітамінів і мінералів, профілактика захворювань і лікування деяких з них, а також багато іншого! Додавши трохи сиру, ми отримаємо досить калорійне блюдо, яке допоможе відновити сили, як в цьому рецепті.

Готові відчути себе справжнім аристократом і спробувати суп, який доступний лише обраним? Тоді приступимо!

Інгредієнти

  • Бульйон овочевий ½ склянку
  • Вода 1.5 л
  • Капуста броколі 400 г
  • Картопля 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир твердий 150-200 г
  • Вершки 150 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 100 ккал
  • Білки: 4.5 г
  • Жири: 5.5 г
  • Вуглеводи: 7.7 г

Кроки

30 хв.

  • Картоплю, цибулю і брокколі необхідно очистити і промити під холодною проточною водою. Купуючи брокколі зверніть увагу на колір, він повинен бути темно-зеленим.

  • Потім необхідно нарізати овочі. Картопля краще нарізати невеликими кубиками, а цибулю нашаткувати у вигляді кубиків середнього розміру. Так як всі овочі в кінцевому підсумку стануть пюре, то не варто витрачати час на дрібну нарізку.

  • Нарізані овочі викладаємо в каструлю. У брокколі необхідно видалити підстава ніжки і також помістити в каструлю. Якщо ви використовуєте цілий качан, то ніжку можна не викидати, її потрібно дрібно порізати і додати до овочів.

  • Потім вливаємо в каструлю воду, її має бути стільки, щоб вона ледь покривала овочі, і ставимо на вогонь. Варимо овочі на слабкому вогні, поки картопля не розвариться, приблизно 15-20 хвилин. Щоб зберегти більше вітамін, кладіть капусту в каструлю за 5 хвилин до готовності.

  • Не поспішаєте виливати воду з каструлі, адже в ній залишилося багато корисних речовин. Нам знадобиться овочевий бульйон, приблизно 0,5 склянки. Якщо ви випадково злили всю воду, то не біда, збільште кількість молока або вершків, або додайте трохи кип’яченої води.

  • Тепер нам потрібно перетворити овочі в пюре. Для цього використовуємо толкушку або блендер. Під час цього процесу додаємо в каструлю молоко або вершки, а також овочевий бульйон. Краще всього використовувати блендер зі спеціальною насадкою.

  • Потім потрібно натерти сир на тертці. Підійде будь-який сорт, але обов’язково твердий. Відправляємо інгредієнт в каструлю і ретельно перемішуємо. Не забудьте додати сіль і перець за смаком.Можна не використовувати вершки і сир, якщо ви стежите за калоріями або готуєте в пост.

  • Викладаємо суп у тарілку і додаємо сухарики, так буде тільки смачніше, що і робили придворні кухарі. Нарешті-таки ви можете насолодитися цим простим і дивно приємним стравою! Тепер зрозуміло, чому цей супчик оспівував Байрон?

Порада: крем суп цінується не тільки за легкість у приготуванні, але також і за особливу консистенцію. Тому важливо пам’ятати, що вершки і бульйон потрібно додавати поступово! Крім того є один секрет: щоб продукти не осідали на дно, додайте в суп трохи борошна, попередньо обсмаженого на вершковому маслі!

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з душею!

Смачний суп можна приготувати з простих інгредієнтів і швидко!

Не забувайте залишати коментарі, що вони дуже важливі для нас!