Рецепт кокосового супу

Покроковий рецепт смачного супу на кокосовому молоці з фото. Ви здивуєтеся наскільки це смачно! Всі продукти можна знайти в будь-якому нашому магазині. Приготуйте разом з нами шедевр карибської кухні і порадуйте своїх близьких! Розповідаємо все кулінарні правила простою мовою.

Пропонуємо вам рецепт карибського кокосового супу. Яскравий, з насиченим смаком і ароматом, цей супчик точно западе вам у душу! До речі, він зовсім не гострий, як ви могли очікувати, але за бажанням можна додати пекучий перчик.

Кокосові супи готують у багатьох теплих країнах. У нашій енциклопедії знайшли собі місце також популярні Тайські страви: Том Ям (для перегляду тисніть сюди) і Том Кха (рецепт тут).

Інгредієнти

  • Масло оливкове за смаком
  • Часник 1 головка
  • Квасоля червона 1 банка
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Цибуля зелена 3-4 пучок
  • Томати у власному соку 1 банка
  • Лайм 1 шт
  • Лаваш вірменський 2-4 шт
  • Молоко кокосове 500 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 1 ккал
  • Білки: г
  • Жири: 0.1 г
  • Вуглеводи: 0.1 г

Кроки

30 хв.

  • Часник, білу частину зеленої цибулі і болгарський перець нарізаємо великими або середніми шматочками.

  • Потім дані 3 інгредієнта з’єднуємо в загальну масу у блендері.

  • Каструлю з товстим дном ставимо на плиту і включаємо газ. Закладаємо в неї вміст блендера і готуємо на повільному вогні.

  • Як тільки суміш почне побулькивать, додаємо до неї банку квасолі.

  • І слідом відразу відправляємо в каструлю томати. До речі кажучи, томати можна брати і свіжі, тільки перед готуванням з них потрібно буде зняти шкірку і подрібнити в пюре. Варимо суп з прикритою кришкою 15 хвилин.

  • За цей час приготуємо чіпси з лаваша. Нарізаємо лаваш трикутниками, скроплюємо оливковою олією і посипаємо спеціями. Я додала сіль і паприку. Відправляємо лист в духовку при 180 градусах на 5-10 хвилин. Періодично перевіряйте чіпси, вони повинні стати хрустким.

  • Наступним кроком в суп додаємо кокосове молоко. Доводимо суп до кипіння.

  • Потім видавлюємо сік половинки лайма і відправляємо його в суп. На цьому етапі можна посолити і приправити улюбленими спеціями.

  • Карибський супчик готовий! Подаємо з часточкою лайма або прикрашаємо зеленню.

Порада: такий суп краще всього з’їдати відразу, т. к. при повторному підігріванні смак може бути гірше.

Готуйте смачні страви разом з нами!

Підписуйтесь на наш Instagram і дізнавайтеся нові рецепти першими!

Удачі вам і всього найкращого!