Рецепт курячого супу з домашньою локшиною представлений практично у всіх частинах світу зі своїми особливостями. Перші згадки про нього знаходять навіть в медичних трактатах 1 століття н. е. Це блюдо було невід’ємною частиною «царської» кухні.
Хочете перенестися в часи правління Івана Грозного і дізнатися як приготувати суп локшину з куркою? У цьому вам допоможе інформативний покроковий рецепт.
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Куряча грудка 600 г
- Масло рослинне 5 ст. л.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Борошно пшеничне 400 г
- Петрушка ½ пучок
- Кріп ½ пучок
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль ½ ч. л.
- Сіль ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 183 ккал
- Білки: 4.3 г
- Жири: 12.7 г
- Вуглеводи: 12.2 г
Кроки
60 хв.
-
грудку Наріжте середніми шматочками. Замість грудки можна взяти будь-яку частину курки за вашим смаком.
-
Картоплю нарізаємо у вигляді шматочків прямокутної форми.
-
Дрібно шаткуємо моркву, цибулю і зелень.
-
Підготувавши тісто, разрежем одержаний грудку навпіл. Зверху посипаємо борошном і звертаємо в рулет товщиною 1 мм
-
Тепер необхідно отримати локшину. Для цього ріжемо рулет тонко, не більше 2-3 мм завтовшки.
-
Почнемо готувати суп. Можна використовувати казан або каструлю. У розігріте масло опускаємо курку, цибулю і моркву. Ретельно перемішуємо, смажимо до золотистої скоринки на курці.
-
Вливаємо гарячу воду. Після закипання додаємо картоплю, сіль і перець за смаком, лавровий лист. Варимо до готовності картоплі.
-
У киплячу чисту воду, попередньо посоливши, додаємо локшину і варимо до готовності.
-
З готової локшини злити воду, викласти в чашку і налити суп. Зверху посипати зеленню. Блюдо готове.
Насичений аромат не залишить вас байдужим. Приємного апетиту!
А які рецепти курячого супу з домашньою локшиною знаєте ви?
Тут ви знайдете рецепт супу з вермішеллю і м’ясом