Суп з печерицями на курячому бульйоні

Грибний крем-суп з шампіньйонів на насиченому курячому бульйоні порадує кожного. Покроковий опис процесу приготування. Кращі рецепти з різних країн світу. Просто і смачно.

Грибний суп з печериць на ароматному курячому бульйоні готувати одне задоволення! Весь процес займає небагато часу, а результат виходить дуже смачним. Готуйте разом з нами, дивлячись на покроковий рецепт і ви самі все побачите.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі 9 шт
  • Рис ½ склянку
  • Курка 1 шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву 1.5 шт
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Перець червоний мелений 1 за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 29 ккал
  • Білки: 1.4 г
  • Жири: 0.7 г
  • Вуглеводи: 4.5 г

Кроки

60 хв.

  • Курячу тушку розбираємо на частини. Окремо крила, стегенця, філе і спинка.

  • Укладаємо в каструлю всі частини курочки, крім грудки (філе) і заливаємо холодною водою. Ставимо на гарячу плиту. Щоб бульйон вийшов пахучіше, можна додати в нього стебло селери і цибулю.

  • Поки закипає бульйон, овочі наріжемо. Перець гострий і солодкий ріжемо маленькими квадратиками. Моркву кружечками або кубиками.

  • Лук теж подрібнюємо. Я люблю його нарізати чвертькільцями.

  • Тим часом почав кипіти бульйон і утворилася піна. Знімаємо її за допомогою шумівки.

  • На розігріту сковороду наливаємо олії і відправляємо в нього лук. Обсмажуємо його, періодично помішуючи, поки цибуля не стане прозорим. Потім додаємо до нього моркву. Вогонь робимо середнім або нижче середнього.

  • Після декількох хвилин гасіння, додаємо до овочів перець і обсмажуємо все разом.

  • Останнім кроком додаємо до загальної маси гриби, порізані великими часточками. У сукупності часу на зажарку піде близько 20 хвилин.

  • Курка зварилася, виймаємо її з каструлі шумівкою. Бульйон перелити в чисту каструлю поменше. Бульйон, що залишився можна заморозити або використовувати пізніше.

  • Рис промиваємо теплою водою і опускаємо в каструлю з бульйоном. Варити рис потрібно буде 20 хвилин.

  • За 10 хвилин до готовності рису, закладаємо заправку в суп з грибів та овочів.

  • Куряче філе порізати на кубики середньої величини і в той же момент відправити в каструлю. Варити 10 хвилин з прикритою кришкою.

  • В кінці додаємо в суп січену петрушку, закриваємо кришкою і наполягаємо суп 10 хвилин.

  • Вийшла ароматна смакота! Всім приємного апетиту!

Порада: якщо ви готуєте суп з магазинної курки краще перший бульйон злити і продовжити варити суп на другому бульйоні. Докладний рецепт варіння бульйону дивіться на цій сторінці.

Сподобався рецепт? Напиши свій відгук у коментарях!

Їжте смачно і корисно!

Приєднуйтесь до нас в Instagram, Однокласниках і ВК!