Грибний суп з печериць на ароматному курячому бульйоні готувати одне задоволення! Весь процес займає небагато часу, а результат виходить дуже смачним. Готуйте разом з нами, дивлячись на покроковий рецепт і ви самі все побачите.
Інгредієнти
- Печериці свіжі 9 шт
- Рис ½ склянку
- Курка 1 шт.
- Петрушка 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Моркву 1.5 шт
- Перець болгарський 1 шт.
- Перець червоний мелений 1 за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 29 ккал
- Білки: 1.4 г
- Жири: 0.7 г
- Вуглеводи: 4.5 г
Кроки
60 хв.
-
Курячу тушку розбираємо на частини. Окремо крила, стегенця, філе і спинка.
-
Укладаємо в каструлю всі частини курочки, крім грудки (філе) і заливаємо холодною водою. Ставимо на гарячу плиту. Щоб бульйон вийшов пахучіше, можна додати в нього стебло селери і цибулю.
-
Поки закипає бульйон, овочі наріжемо. Перець гострий і солодкий ріжемо маленькими квадратиками. Моркву кружечками або кубиками.
-
Лук теж подрібнюємо. Я люблю його нарізати чвертькільцями.
-
Тим часом почав кипіти бульйон і утворилася піна. Знімаємо її за допомогою шумівки.
-
На розігріту сковороду наливаємо олії і відправляємо в нього лук. Обсмажуємо його, періодично помішуючи, поки цибуля не стане прозорим. Потім додаємо до нього моркву. Вогонь робимо середнім або нижче середнього.
-
Після декількох хвилин гасіння, додаємо до овочів перець і обсмажуємо все разом.
-
Останнім кроком додаємо до загальної маси гриби, порізані великими часточками. У сукупності часу на зажарку піде близько 20 хвилин.
-
Курка зварилася, виймаємо її з каструлі шумівкою. Бульйон перелити в чисту каструлю поменше. Бульйон, що залишився можна заморозити або використовувати пізніше.
-
Рис промиваємо теплою водою і опускаємо в каструлю з бульйоном. Варити рис потрібно буде 20 хвилин.
-
За 10 хвилин до готовності рису, закладаємо заправку в суп з грибів та овочів.
-
Куряче філе порізати на кубики середньої величини і в той же момент відправити в каструлю. Варити 10 хвилин з прикритою кришкою.
-
В кінці додаємо в суп січену петрушку, закриваємо кришкою і наполягаємо суп 10 хвилин.
-
Вийшла ароматна смакота! Всім приємного апетиту!
Порада: якщо ви готуєте суп з магазинної курки краще перший бульйон злити і продовжити варити суп на другому бульйоні. Докладний рецепт варіння бульйону дивіться на цій сторінці.
Сподобався рецепт? Напиши свій відгук у коментарях!
Їжте смачно і корисно!
Приєднуйтесь до нас в Instagram, Однокласниках і ВК!