Домашня яєчна локшина для супу

Вчимося готувати локшину або вермішель для перших страв. Покрокове опис всіх етапів приготування з фото. Домашня кухня від А до Я. Секрети і тонкощі кулінарії.

Домашня ніжна яєчна локшина для ароматного супу — відмінна альтернатива магазинним продуктів. Наш простий і зрозумілий рецепт навчить вас готувати чудову локшину з натуральних інгредієнтів, яка лише прикрасити перше блюдо.

Локшина вперше з’явилася в Китаї багато століть тому. І тепер вона стала частиною культури, і не тільки цієї, а й інших азіатських країн. Навіть більше — вона стала у великій основою різних страв. І сьогодні без локшини не мислима кухня деяких держав!

Цей продукт містить у своєму складі велику кількість білка, який легко засвоюється, а також є висококалорійним. Ви зможете швидко відновити втрачені сили. Наприклад, ви можете приготувати ось такий смачний супчик!

Інгредієнти

  • Вода 150 мл
  • Борошно пшеничне 500 г
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сіль ½ ч. л.
  • На 100 грам
  • Калорії: 65 ккал
  • Білки: 2.9 г
  • Жири: 1.6 г
  • Вуглеводи: 9.9 г

Кроки

1 годину. 20 хв.

  • Спочатку необхідно змішати всі інгредієнти. Викладаємо борошно в зручну ємність, солимо її і вбиваємо яйця, потім вливаємо воду порціями.

  • Потім необхідно все ретельно перемішати до повного всмоктування води.

  • Далі руками починаємо готувати та доводити до однорідного стану підготовлене тісто. Якщо воно почне прилипати до рук або стінок ємності, додайте трохи борошна.

  • Тепер необхідно сформоване тісто помістити в поліетиленовий пакет або обернути харчовою плівкою і дати відпочити 30-40 хвилин.

  • Потім тісто потрібно добре відбити з допомогою качалки (для ущільнення) та знову обернути харчовою плівкою, дати настоятися ще 30 хвилин.

  • Після цього тісто треба розкачати в тонкий диск.

  • Тепер звертаємо тісто в три рази для подальшої нарізки, кожен шар посипаючи невеликою кількістю борошна.

  • Нарізаємо тісто тонкими і однаковими по товщині пластинками.

  • Тепер посипаємо локшину борошном і распрямляем окремі пластинки.

  • Ви можете використовувати як свіжу локшину, так і дати їй підсохнути!

Порада: колір локшини залежить від того, чи використовуєте ви жовток чи ні. Без нього пластинки виходять більш світлого відтінку. Якщо ви хочете зберегти продукт надовго, то кращим рішенням буде заморожування. При виборі борошна варто звернути увагу тільки на перший, або вищий сорт. Ніж при нарізці не повинен прилипати.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з душею!

А яке супи з локшиною ви найбільше любите?

Пишіть в соціальних мережах про свої результати! Діліться успіхами!