Селянський суп з крупою

Готуємо просте перше блюдо з гречкою, куркою і овочами. Покрокова інструкція по приготуванню з фото. Тільки кращі домашні супи. Швидко і зі смаком!

Селянський суп з крупою дуже просте страву за своїм складом і приготування, але вже точно вона не поступається в смаку навіть самим вишуканим рецептами. Простий люд подарував кулінарії багато шедеврів, і це один із самих знаменитих!

Обов’язково приготуйте такий супчик для своїх рідних і близьких. Адже кожен повинен доторкнутися до тієї кухні, яку любили наші предки!

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Печериці свіжі 3 шт.
  • Гречана крупа 200 г
  • Курка 200 г
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Картопля 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • На 100 грам
  • Калорії: 252 ккал
  • Білки: 6.5 г
  • Жири: 15.2 г
  • Вуглеводи: 21.4 г

Кроки

50 хв.

  • Цибулю необхідно дрібно нарізати, моркву — натерти на крупній тертці. Філе або філе курки потрібно порізати на середні кубики, а гречку — ретельно промити під холодною водою.

  • Печериці нарізаємо на пластинки середньої товщини.

  • Картоплю перетворюємо в середні кубики.

  • У каструлі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

  • Потім додаємо моркву і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

  • Далі кладемо в каструлю курку, яку також обсмажуємо до золотистого кольору.

  • Після цього кладемо печериці і тушкуємо 1 хвилину.

  • Потім вливаємо кип’ячену воду і доводимо її до кипіння.

  • Коли вода закипить, кладемо картоплю.

  • Потім поміщаємо гречку, лавровий лист, сіль і перець. Варимо до готовності 40 хвилин. Приємного апетиту!

Порада: рекомендуємо попередньо замочити гречку в холодній воді на 30-60 хвилин, щоб вона вийшла більш розсипчастою. Також такий суп відмінно поєднується зі сметаною!

вам Вдалого дня і гарного настрою! Готуйте смачно!

Сподобалося блюдо? Тоді поділися думкою в коментарях!

Ділити своїми рецептами, а також підписуйтесь на нас!