Коли я спробувала цей суп, то не повірила, що він готувався на овочевому, а не на м’ясному бульйоні! Настільки супчик виявився ситним. Однієї тарілки вистачає, щоб вдосталь наїстися, і другого не треба. Собівартість цілої каструлі просто смішна, самі подивіться на необхідні інгредієнти! Загалом, даний рецепт, безперечно, заслуговує вашої уваги.
Інгредієнти
- Масло рослинне-40 г
- Горох сушений 200 г
- Зелень за смаком
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Морква 1-2 шт.
- Лавровий лист 3-4 шт.
- Перець чорний горошок 2-3 шт.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 175 ккал
- Білки: 4.5 г
- Жири: 10.2 г
- Вуглеводи: 16.3 г
Кроки
6 год. 0 хв.
-
Одну цілу цибулину і моркву, порізану кружечками, укласти в 3-х літрову каструлю. Залити водою і поставити варитися на плиту. У нас вийде овочевий бульйон. Решті цибулю нарізати дрібно, моркву подрібнити на тертці. У сковорідці розігріти олію і викласти в нього овочі. Обсмажити до золотистого кольору.
-
Щоб зробити гороховий суп більш густим, його необхідно заправити борошном. Але перед цим борошно потрібно обсмажити до світло-коричневого кольору на сухій сковорідці. Це займе приблизно 1 хвилину. Не припиняйте перемішувати, щоб борошно не згоріла.
-
Картоплю нарізаємо середніми шматочками. У гороховому супі виходить смачно, коли картопля добре розварюється, тому закладати її в каструлю можна вже при закипанні води.
-
Минуло 15 хвилин, картоплю вже зварився. Додаємо горошок і лавровий лист. Сушений горох потрібно попередньо замочити у великій кількості води на ніч, тоді процес варіння буде найбільш швидким.
-
Минуло 30 хвилин, горох встиг зваритися, а значить можна додавати наші заправки. Спочатку вводимо борошно. Насипаємо порціями і одночасно перемішуємо, щоб запобігти появі грудочок.
-
Слідом перекладаємо з сковорідки овочеву засмажку. Колір супу на очах стає яскравим і апетитним! Доводимо до кипіння і варимо 2-3 хвилини.
-
Готово!
Якщо ви забули замочити горох на ніч, не біда! Пропонуємо таке рішення: змеліть сухий горох в кавомолці в борошно. Розведіть борошно в окремій тарілці в холодній воді, добре, перемішавши, розбивши всі грудочки. А потім введіть в бульйон при постійному помішуванні. Варитися горохова борошно будет10 хвилин, так і консистенція супу вийде більш ніжною.
Смачний аромат стоїть у всьому домі!
Дуже рекомендуємо приготувати всім, хто читає цей рецепт!
А як зваріть, поділіться своєю думкою в коментарях нижче! Будемо вдячні.