Пісний суп гороховий — покроковий рецепт з фото

Пісний суп гороховий – що може бути простіше?! Детальний рецепт з фото дивіться тут. А також на сторінці рецепту ви побачите список інгредієнтів та кулінарні поради.

Коли я спробувала цей суп, то не повірила, що він готувався на овочевому, а не на м’ясному бульйоні! Настільки супчик виявився ситним. Однієї тарілки вистачає, щоб вдосталь наїстися, і другого не треба. Собівартість цілої каструлі просто смішна, самі подивіться на необхідні інгредієнти! Загалом, даний рецепт, безперечно, заслуговує вашої уваги.

Інгредієнти

  • Масло рослинне-40 г
  • Горох сушений 200 г
  • Зелень за смаком
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Морква 1-2 шт.
  • Лавровий лист 3-4 шт.
  • Перець чорний горошок 2-3 шт.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 175 ккал
  • Білки: 4.5 г
  • Жири: 10.2 г
  • Вуглеводи: 16.3 г

Кроки

6 год. 0 хв.

  • Одну цілу цибулину і моркву, порізану кружечками, укласти в 3-х літрову каструлю. Залити водою і поставити варитися на плиту. У нас вийде овочевий бульйон. Решті цибулю нарізати дрібно, моркву подрібнити на тертці. У сковорідці розігріти олію і викласти в нього овочі. Обсмажити до золотистого кольору.

  • Щоб зробити гороховий суп більш густим, його необхідно заправити борошном. Але перед цим борошно потрібно обсмажити до світло-коричневого кольору на сухій сковорідці. Це займе приблизно 1 хвилину. Не припиняйте перемішувати, щоб борошно не згоріла.

  • Картоплю нарізаємо середніми шматочками. У гороховому супі виходить смачно, коли картопля добре розварюється, тому закладати її в каструлю можна вже при закипанні води.

  • Минуло 15 хвилин, картоплю вже зварився. Додаємо горошок і лавровий лист. Сушений горох потрібно попередньо замочити у великій кількості води на ніч, тоді процес варіння буде найбільш швидким.

  • Минуло 30 хвилин, горох встиг зваритися, а значить можна додавати наші заправки. Спочатку вводимо борошно. Насипаємо порціями і одночасно перемішуємо, щоб запобігти появі грудочок.

  • Слідом перекладаємо з сковорідки овочеву засмажку. Колір супу на очах стає яскравим і апетитним! Доводимо до кипіння і варимо 2-3 хвилини.

  • Готово!

Якщо ви забули замочити горох на ніч, не біда! Пропонуємо таке рішення: змеліть сухий горох в кавомолці в борошно. Розведіть борошно в окремій тарілці в холодній воді, добре, перемішавши, розбивши всі грудочки. А потім введіть в бульйон при постійному помішуванні. Варитися горохова борошно будет10 хвилин, так і консистенція супу вийде більш ніжною.

Смачний аромат стоїть у всьому домі!

Дуже рекомендуємо приготувати всім, хто читає цей рецепт!

А як зваріть, поділіться своєю думкою в коментарях нижче! Будемо вдячні.