Крем-суп з цибулі-порею

Приготуйте смачний цибулевий супчик разом з нами! Детальний фото рецепт допоможе вам слідувати рецептом максимально точно. Різні рецепти смачних супів чекають вас на сторінках нашого сайту. Заходьте і отримуйте корисні рекомендації від досвідчених кухарів!

Якщо вам до смаку супи з французьким акцентом, спробуйте крем-суп з цибулі-порею! Смак страви вишуканий і ніжний, його оцінить по достоїнству лише справжній гурман. Якщо в рецепті вершкове масло замінити оливковою, то вийде чудовий вегетаріанський або пісний суп.

Спробуйте також цибулевий суп по цьому рецепту від знаменитого англійського шеф-кухаря Джеймі Олівера!

Інгредієнти

  • овочевий Бульйон 1 л
  • Масло вершкове 30 г
  • Масло оливкова 1 ст. л.
  • Часник 3-4 зубчик
  • Картопля 500 г
  • Цибуля порей 2 шт.
  • Вершки 15% 80 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 255 ккал
  • Білки: 3.1 г
  • Жири: 20.3 г
  • Вуглеводи: 14.2 г

Кроки

40 хв.

  • Першим ділом цибулю-порей необхідно ретельно промити, т. к. біла частина, яка нам потрібна для супу, росте в землі. Потім нарізаємо його на кружечки.

  • Часник подрібнюємо ножем.

  • У товстостінній каструлі розтоплюємо шматок вершкового масла з додаванням рослинної.

  • Закидаємо часник і обсмажуємо його, перемішуючи лопаткою.

  • Далі додаємо порей. Обсмажуємо, ретельно перемішуючи, до м’якості. При цьому цибуля карамелізується і набуває солодкуватий смак.

  • Картоплю ріжемо на невеликі шматочки і додаємо в каструлю.

  • Заливаємо окропом або бульйоном, щоб рідина покривала всі овочі. Варимо протягом 15-20 хвилин до готовності картоплі.

  • Потім прямо в каструлі з допомогою заглибного блендера починаємо подрібнювати масу в пюре. Якщо рідини досить багато, можна частину злити в окрему ємність і додавати по чуть-чуть до досягнення потрібної текстури супу.

  • Додаємо в суп-пюре вершки, підсолюємо за смаком і доводимо до кипіння.

  • Накладаємо крем-суп в піалу і прикрашаємо оливковим маслом, спеціями і зеленню. Приємного вам апетиту!

Порада: розігрівати крем-супи краще всього на водяній бані. Для цього каструлю з супом опустіть в каструлю з водою по-більше і поставте на середній вогонь. Так страва не пригорить і не втратить свої смакові якості.

Незвичайно смачний і ситний супчик!

Готуйте з душею і їжте смачно!