Курячий суп з томатною пастою

Рецепт супу з томатною пастою або помідорами і курячим філе. Докладне керівництво з приготування. Кращі рецепти світової кухні. Смачно і просто!

Курячий суп з томатною пастою відмінна альтернатива звичному супу з курки і вермішелі. Якщо не знаєте, що приготувати, сміливо зберігайте цей рецепт! Наш покроковий рецепт полегшить вам завдання з приготування, просто дотримуйтесь інструкції і суп «в кишені».

Інгредієнти

  • Вода-3 л
  • Курка ½ шт
  • Масло соняшникова 3 ст. л.
  • Локшина яєчна 60 г
  • Зелень за смаком
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець запашний за смаком
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Паприка за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 184 ккал
  • Білки: 4.5 г
  • Жири: 10.3 г
  • Вуглеводи: 17.5 г

Кроки

60 хв.

  • В каструлю наберіть холодної води і поставте на вогонь. Покладіть в неї промиту курку.

  • Коли вода почне закипати, видалите утворену піну і додайте кілька горошин запашного перцю. Для кольору в бульйон покласти цибулину в лушпинні, яку в кінці варіння потрібно буде видалити з каструлі. Варити курку потрібно буде 20-30 хвилин.

  • Моркву натерти на тертці. Цибулю порізати дрібно. На розігріту сковорідку налити олії і обсмажити спочатку цибулю до прозорості, потім додати до нього моркву. Після 2-3 хвилин обсмажування на слабкому вогні, опустити в сковороду нарізані кубиками помідори.

  • Коли заправка протушкується до м’якості овочів, додати томатну пасту і розмішати. Зняти сковорідку з вогню через 1-2 хвилини.

  • Варену курку виловити з бульйону і дати їй охолонути. А замість неї покласти в каструлю томатну зажарку і картоплю, порізану на кубики. Варити 15-20 хвилин.

  • Тим часом відокремити шматочки м’яса від кісток і відправити їх назад в суп.

  • За 5 хвилин до готовності відправити в томатний суп зелень дрібно січену.

  • Слідом додати локшину або вермішель. Довести суп до кипіння і проварити 2-3 хвилини.

  • Суп з томатною пастою і куркою готовий, пригощайтеся, будь ласка!

Порада: кисле середовище, створювана томатом, погано позначається на часі варіння картоплі. Якщо хочете прискорити процес готування, покладіть у бульйон першим ділом картоплю і поваріть її 10 хвилин, потім додайте кислу заправку.

Смачного вам і вашим близьким!

Вам може бути корисний рецепт ще одного супу з томатами.

Вдосконалюйте свої кулінарні вміння разом з нами!