Курячий суп з домашньою локшиною й картоплею — улюблене моє перше блюдо з дитинства. Пам’ятаю, як його ще готувала моя бабуся, а я крутилася на кухні і з нетерпінням чекала обіду. Тепер за її рецептом готую і я своїм дітям. Рецепт приготування супу з локшиною у мене досить-таки непростий, але запевняю вас, якщо не нехтувати інгредієнтами, результатом ви будете дуже задоволені! Приготування курячого супу я розписала дуже докладно з покроковими фотографіями. Якщо у вас виникнуть питання, будь ласка, задавайте їх у коментарях під цим рецептом, всім відповім!
Інгредієнти
- Вода 5 мл
- Вода 3.5 л
- Курка 1.2 кг
- Масло топлене 1 ст. л.
- Масло рослинне ½ ст. л.
- Борошно пшеничне 2 склянку
- Картоплю 2-3 шт.
- Пастернак 50 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Селера 1 стебло
- Яйце куряче 2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Базилік сушений, за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль щіпка
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 344 ккал
- Білки: 7.6 г
- Жири: 23.6 г
- Вуглеводи: 26.3 г
Кроки
2 год. 0 хв.
-
Перш ніж починати готувати, прочитайте, будь ласка, рецепт до кінця. У каструлю набираємо холодної чистої води і ставимо на плиту. Як тільки закипить вода, додаємо куряче м’ясо. Потужність плити ставимо нижче середньої, щоб не було інтенсивного кипіння, інакше бульйон стане каламутним.
-
Обов’язково знімаємо піну, яка утворилася на супі. Піна утворюється, зазвичай, пару раз. Не пропустіть цей момент, інакше в супі будуть плавати не апетитні пластівці.
-
Цілу цибулину і черешок селери кладемо в наш бульйон для аромату і прозорості, далі ці овочі потрібно буде виловити з супу.
-
Поки курка буде отвариваться, розповім, як приготувати домашню локшину. Я її готувала з запасом, відразу на 2 супу, якщо вам стільки не потрібно, розділіть пропорції на 2. У глибокій мисці розбити 2 яйця, додати 2 ч. л. води і дрібку солі, змішайте. Далі додайте 2 склянки.
-
Замішайте досить круте тісто, сформуйте колобочек, загорніть його в плівку і залиште відпочивати на 15 хвилин.
-
Потім ділимо колобок на 4 частини.
-
З однієї частини розкочуємо качалкою дуже тонкий, прозорий, пласт. При розкочуванні додавайте вдосталь борошна. Залишаємо його не хвилин на 10, щоб підсушився.
-
Тепер нарізаємо коло з тіста спочатку на великі смужки, потім складаємо їх разом, і далі реєм тонку лапшичку.
-
Розподіляємо її в 1 шар на тарілці, щоб підсохла. І вже можемо використовувати. Якщо ви хочете заготовити яєчну локшину про запас, необхідно, щоб вона повністю просохла, і тільки потім її можна прибрати в скляну банку з щільною кришкою. Якщо локшина досить не висохне, з’явиться цвіль.
-
Картоплю очищаємо і нарізаємо як вам подобається, на брусочки або кубики. До того часу курка повинна вже хвилин 40 варитися. Додаємо картоплю в суп. Другу цибулину і 1 моркву необхідно подрібнити для приготування засмажки. Це не обов’язково, якщо ви не любите зажарку в суп, не робіть. Але хочу зауважити, що піджарка з лука з морквою на топленому маслі дуже смачна у курячому бульйоні тому якщо не топлене не використовували, настійно рекомендую спробувати!
-
Слідом за картоплею відправляємо в суп крупно нарізану моркву. У мене кілька маленьких цілих морквин. А також нашу піджарку на топленому маслі.
-
Потім білий корінь пастернаку і лавровий лист.
-
До цього моменту цибулю і селеру, який ми закидали в бульйон в самому початку, вже досить проварилися зо, їх можна видаляти з супу.
-
Варимо суп до готовності картоплі, що приблизно 15-20 хвилин. В самому кінці курячий суп солимо, перчимо і приправляємо сушеним базиліком. Додаємо домашню локшину і перемішуємо. Чекаємо, коли суп закипить і знімаємо з вогню. Якщо ви одразу будете порційно розливати суп, то можна додати рубану зелень, а якщо ні, то вже краще кожному окремо в тарілку.
-
Курячий суп з домашньою локшиною готовий! Приємного апетиту вам і вашим рідним!
Оцініть мій рецепт!
Бажаю всім, щоб ваші страви завжди вдавалися!
А для тих, кому мій рецепт курячого супу з локшиною здався занадто складним, є ще один, трохи легше.