Грибний суп з лісових сушених грибів

☕️Готуємо суп із сухих боровиків разом з домашньою локшиною. Дуже смачна страва! Рецепт зрозумілий і покроковий, підкаже вам у якій послідовності закладати інгредієнти. Розкривайте свій талант кулінара і дивуйте близьких смачними стравами! Наш великий збірник порад вам допоможе.

З лісових сушених грибів вийде неймовірно ароматний і наваристий грибний суп! А як його приготувати, я вас навчу, просто повторіть мій покроковий рецепт на своїй кухні. Питання ви можете задавати в коментарях під цим рецептом.

Інгредієнти

  • Гриби сушені 70 г
  • Борошно пшеничне 100 г
  • Картопля 1 шт.
  • Петрушка (корінь) 1 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль-3 ч. л.
  • На 100 грам
  • Калорії: 180 ккал
  • Білки: 9.4 г
  • Жири: 3.6 г
  • Вуглеводи: 27.4 г

Кроки

3 год. 0 хв.

  • Сухі гриби для рецепта можна брати будь-які, у мене білі. Заливаємо їх літром води і залишаємо набухати на 2-3 години.

  • Цим часом займемося приготуванням домашньої локшини. Борошно просіваємо з сіллю і змішуємо з яйцем.

  • Замішуємо круте тісто і залишаємо його на 20 хвилин під мискою (або харчовою плівкою).

  • Потім розкачуємо тісто тонким шаром і нарізаємо широкими смужками. Складаємо смужки один на одного і нарізаємо локшину.

  • Тепер займемося овочами. Цибулю нарізаємо дрібно, корінь петрушки ділимо на 2 частини, моркву ріжемо кружечками, а картоплю-кубиками.

  • Складаємо всі овочі в каструлю і заливаємо 1,5 літрами води. Доводимо до кипіння і робимо вогонь слабкіше. Варимо 10 хвилин.

  • Далі додаємо гриби. Якщо гриби великі, спершу треба їх порізати.

  • Воду, в якій замочували гриби пропускаємо через сито з марлею і додаємо до супу. Варимо до готовності з закритою кришкою.

  • Коли суп буде повністю готовий, додаємо сіль і закладаємо яєчну локшину, перемішуємо і доводимо суп до кипіння. Вимикаємо плиту, закриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.

  • Подавати грибний супчик можна зі сметаною і зеленню. Приємного апетиту!

Порада: зберігати сухі гриби рекомендуємо в паперових пакетах або картонних коробках, т. к. в поліетилені утворюється волога і гриби покриються цвіллю.

Фантастичний аромат і смак!

Можливо вам сподобається цей рецепт грибного супу-пюре.