Рецепт супу з сушених опеньків

Готуємо вдома самий ароматний суп з сушених грибів. Ви дізнаєтеся правильні пропорції інгредієнтів для приготування смачної страви, а також кулінарні лайфхаки і тонкощі!

За цим рецептом можна приготувати грибний суп не тільки з сушених опеньків, але також з боровиков, підберезовиків, лисичок та інших. Можна назвати рецепт універсальним і зберегти його на всі грибні випадки. Подбайте про вимочуванні грибочків заздалегідь. Мінімально необхідний час замочування становить 2 години, але в кращому випадку залийте на ніч.

Інгредієнти

  • Гриби сушені-50 г
  • Манна крупа 1-2 ст. л
  • Масло рослинне 2-3 ст. л.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист за смаком
  • Перець запашний 5-6 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 457 ккал
  • Білки: 11.5 г
  • Жири: 23.3 г
  • Вуглеводи: 49.5 г

Кроки

2 год. 35 хв.

  • Ну що ж, приступимо. Гриби потрібно замочувати холодною водою в скляній або емальованій посуді, щоб не відбулося окислення. Чим довше гриби будуть замачиваться, тим менше потрібно часу при варінні супу. Після замочування виймаємо і промиваємо під струменем води.

  • Грибний настій акуратно перелити в каструлю через дрібне сито. Настій виливаємо не до кінця і не збовтуємо, щоб суп не потрапити пісок.

  • Нарізаємо опеньки на дрібні шматочки.

  • Відразу поріжемо овочі. Картоплю — невеликими кубиками.

  • Лук наріжемо кубиками поменше.

  • І моркву також, як і цибуля.

  • Готуємо зажарку з овочів. Розігріваємо олію на сковорідці і відправляємо в нього цибулю з морквою. Обсмажуємо протягом 5-6 хвилин до характерної золотинки.

  • В каструлю з грибним настоєм насипаємо гриби і доливаємо трохи води, до потрібного нам рівня. Закладаємо лавровий лист і запашний перець. Залиште приблизно 3-4 см вільного місця від верху каструлі, щоб в суп помістилися і інші інгредієнти. Після закипання зменшуємо нагрівання плити і варимо суп 10 хвилин. Після чого лавровий лист виймаємо з відвару.

  • Потім додаємо картоплю. Нагрівання збільшуємо і чекаємо закипання, а потім знову зменшуємо, щоб кипіння було помірним і варимо ще 10 хвилин.

  • Готову овочеву засмажку закладаємо в суп і готуємо все разом 5-7 хвилин після чергового закипання бульйону.

  • Переконайтеся, що овочі зварилися, спробуйте на смак і додайте сіль. Тепер можна вводити манну крупу. Насипаємо крупу тонкою цівкою і паралельно розмішуємо суп, щоб не вийшло камочков. Варимо 3 хвилини, знімаємо каструлю з плити і даємо супу настоятися під кришкою 10 хвилин.

  • Приємного апетиту!

Якщо ви не любите манку, замініть її на одну з цих круп: пшоно, гречана, ячна або перлова. Всі ці крупи, крім перлової, варяться приблизно 10-15 хвилин.

Фантастичний аромат…Ммм…Навіть через монітор передається!

В сезон грибів вам буде корисний ще цей рецепт супу зі свіжих лісових красноголовців!

Всім відмінного настрою!