Паста для супу Том Ям

Тайський рецепт гострого соусу для супу том ям. Список продуктів для пасти. Фото і докладний опис. Вийде у всіх! Готуємо вдома з тайського рецептом.

Готуємо пасту для тайського супу том ям. Він широко відомий своїм кислувато-гострий смак, який виходить завдяки тайської пасти або суміші перцю чилі з лимоном та іншими прянощами. Паста для супу — незамінний інгредієнт.

Готувати його зовсім не складно, а навіть цікаво! Спробуйте самі.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Часник 5 зубчик
  • Лимонний сік 2 ст. л.
  • Перець чилі 2 шт.
  • Імбир 1 шт
  • Цедра лимона 2 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • На 100 грам
  • Калорії: 522 ккал
  • Білки: 4 г
  • Жири: 33 г
  • Вуглеводи: 52.8 г

Кроки

20 хв.

  • Традиційно тайські страви дуже гострі. Великим плюсом самостійного приготування пасти для супу є те, що ви самі можете регулювати кількість інгредієнтів, а отже і гостроту страви. Для початку підготуємо всі необхідні продукти. Перець чилі промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.

  • Часник чистимо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками.

  • З лимона потрібно зняти цедру з допомогою спеціальної терки.

  • Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.

  • Потім інгредієнти необхідно обсмажити на сковорідці з олією. Спочатку обсмажуємо часник з двох сторін до золотистого кольору. На це потрібно не більше хвилини.

  • Потім часник викладаємо на тарілку і обсмажуємо вже перець чилі окремо.

  • Обсмажений часник і чилі перекладаємо в блендер і подрібнюємо.

  • Подрібнену масу перекладаємо на розпечену сковорідку. Туди ж додаємо натерту цедру лимона, сік лимона, цукор і натертий імбир.

  • Ретельно перемішуємо цю масу і тушкуємо на повільному вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.

  • Потім отриманий соус поміщаємо в блендер і перемішуємо до кашоподібного стану.

Порада: у класичному рецепті суп том ям присутні стебла лемонграсу, корінь галангала, листя лимонника, імбир, нарізану великими шматочками і неочищені креветки. Тобто багато інгредієнти неїстівні, і присутні в супі для аромату і смаку. Враховуйте цю особливість, якщо хочете домогтися максимально схожого смаку.

Кисло-гостра паста готова. Консистенція соусу повинна бути густою. Готова паста може довгий час зберігатися в холодильнику і не псуватися, але варто мати на увазі, що з часом аромат і смакові якості тайського соусу слабшають. Якщо зберетеся заготовити цю приправу, то зберігайте в скляній банці з щільною кришкою. До речі, спробуйте використовувати цю пасту, як приправу до м’яса або риби, дуже смачно!

Вам може здатися цікавим цей італійський суп, подивіться.

Вам сподобався рецепт? Напишіть в коментарях!

Всім гарного настрою і приємного апетиту!