Урізноманітнити повсякденне меню і підняти настрій зможе суп з індички з овочами. Його яскравий смак і аромат підкорить кожного! Впевнені, ви ще не раз приготуєте такий супчик на своїй кухні. Запам’ятовуємо рецепт і швидше кулинарить!
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Індичка (крильця) 400 г
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Петрушка за смаком
- Кінза за смаком
- Картопля 2 шт.
- Нут 100 г
- Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
- Перець болгарський 4 шт.
- Фенхель 50-100 г
- Баклажан 1 шт.
- Помідори 2-3 шт.
- Селера 1 стебло
- Базилік свіжий, за смаком
- Томатна паста-3 ст. л.
- Куркума ½ ч. л.
- Зіра ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 123 ккал
- Білки: 4.4 г
- Жири: 6.8 г
- Вуглеводи: 13.1 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Індичатину промиваємо і заливаємо холодною водою так, щоб вода покривала м’ясо. Відразу додаємо чисту цибулину з лушпинням і стебло селери. Овочі додадуть бульйону красивий колір і приємний аромат.
-
Коли вода закипить, знімаємо піну і зменшуємо вогонь. Варимо до готовності м’яса, приблизно 30 хвилин.
-
Потім видаляємо з бульйону цибулю з селерою.
-
У той час, поки вариться індичка, займемося засмажкою для супу. Курдючний жир або звичайне масло розтоплюємо на сковороді. Відправляємо в неї дрібно порізану цибулю, щіпку куркуми і зіру протерту в ступці з сіллю. Прогріваємо цю суміш до золотистого відтінку.
-
Далі закладаємо томатну пасту, вимочений нут і картоплю, порізану кубиками. Щоб нут зварився швидше, замочіть його у великій кількості холодної води з дрібкою соди на ніч або хоча б на 3-4 години.
-
Болгарський перець нарізаємо невеликими кубиками. Супчик буде набагато красивіше і пахучіше, якщо взяти перчик різних кольорів.
-
Слідом подрібнюємо томати. При бажанні ви легко можете видалити з них шкірку, потримавши плоди 2-3 хвилини в окропі.
-
Відправляємо перці, помідори й нарізаний соломкою фенхель в сковороду. Обсмажуємо на повільному вогні 5-7 хвилин.
-
Баклажан цілком запікаємо в духовці або на звичайній електричній плиті.
-
Підгорілу скоринку знімаємо з баклажана ножем.
-
Виймаємо крила індички з бульйону і відправляємо в нього заправку. Баклажани нарізаємо середніми кубиками і додаємо в суп. Варимо суп до готовності нуту.
-
Для додання більш апетитного вигляду, крила можна обсмажити з усіх боків до рум’яної скоринки.
-
На завершення рубаємо зелень і додаємо її за 2 хвилини до готовності страви в каструлю.
-
Приємного вам апетиту і гарного настрою!
Порада: спробуйте ще цей ніжний крем-суп з індички, дуже смачно і просто!
Звичайно, рецепт не найпростіший, але про витрачений на нього часу ви нисколечки не пошкодуєте!
Шалено смачний суп з східними нотками!
Якщо рецепт виявився вам корисний, ставте 5 зірок!