Грузинський суп з курки

Готуємо смачний густий суп по-грузинський чихиртма. Покроковий рецепт приготування супу з куркою з фото. Секрети домашньої кухні від кращих кухарів світу!

Грузинська кухня славиться своїми незвичайними стравами, і сьогодні на нашому столі дивно смачний курячий суп або чихиртма. Це густий суп з особливою технологією приготування та цінними корисними та поживними властивостями.

Особливість грузинської кухні полягає в умілому поєднанні гострих і пряних продуктів,наприклад, як в цьому рецепті, а також у широкому використанні овочів. Такий супчик сподобається як гурманам, так і не вибагливим любителям. А наш рецепт допоможе все правильно приготувати. Поїхали!?

Інгредієнти

  • Вода 2.5 л
  • Курячі 700 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Часник 3 зубчик
  • Петрушка за смаком
  • Кінза за смаком
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лимон ½ шт
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 170 ккал
  • Білки: 5.1 г
  • Жири: 10.3 г
  • Вуглеводи: 13.8 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Спочатку приготуємо бульйон. Для цього в каструлю з водою, кладемо курку, одну цибулину, моркву, порізану на кілька частин, і петрушку. Коли бульйон закипить, знімаємо піну, солимо і перчимо. Потім накриваємо крихтою, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо нудитися на годину.

  • Поки вариться бульйон, підготуємо яйця. Для цього збиваємо їх до однорідного стану віночком і додаємо сік лимона.

  • Коли бульйон звариться, прибираємо з нього всі овочі, а курку відправляємо остигати. Потім нарізаємо цибулю і часник дрібними шматочками.

  • Коду курка остынем, необхідно її дрібно нарізати. Потім викласти в каструлю, додати часник і зелень.

  • Вливаємо яйця в бульйон. Тепер потрібно обсмажити цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, потім додати до нього борошно і обсмажити її до золотистого також до золотистого кольору. Після вливаємо порціями в сковороду бульйон і ретельно перемішуємо.

  • Після в каструлю з рештою бульйоном тонкою цівкою додаємо яйця і борошно з цибулею, ставимо на вогонь т доводимо до кипіння і вимикаємо. Залишилося тільки додати в каструлю курку з часником і зеленню. Страва готова!

Порада: самий смачний суп виходить на м’ясі домашньої птиці, особливо якщо використовувати стегна. Також за бажанням можна додати інші спеції, наприклад, коріандр. Тоді пряний смак страви буде більш виразним!

Приємного апетиту і гарного настрою!

Свої побажання і думки залишайте в коментарях!