Пісний суп з креветками

Готуємо суп з морепродуктів в пост. Покроковий опис процесу приготування з фото. Кращі домашні рецепти супів. З нами приємно готувати!

Цей пісний бразильський суп з ніжними креветками — неймовірно смачне перше блюдо з кокосовим молоком. Воно підходить для будь-якого випадку. Можна бути впевненим, що гості будуть задоволені і будуть у захваті вашими кулінарними навичками!

А ви знали, що найбільша в світі чорна тигрова креветка може досягати розмірів до 36 см в довжину і ваги в 650 грам? Крім того, ці ракоподібні дуже багаті протеїном і легко засвоюються організмом, як і цей рецепт!

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Рис 100 г
  • Масло оливкова 2 ст. л.
  • Часник 4 зубчик
  • Петрушка 30 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Томати у власному соку 1 банка
  • Креветки свіжі 500 г
  • Лимонний сік-3 ст. л.
  • Молоко кокосове 250 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 2 ккал
  • Білки: 0.1 г
  • Жири: 0.1 г
  • Вуглеводи: 0.2 г

Кроки

30 хв.

  • В каструлю з розігрітим оливковою олію додаємо дрібно нарізані цибулю, болгарський перець і часник. Обсмажуємо, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.

  • Потім додаємо рис, томати і воду. Доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин або до готовності рису.

  • Далі вливаємо кокосове молоко і знову доводимо до кипіння.

  • Тепер додаємо креветки і варимо 3-5 хвилин.

  • Після цього додаємо за смаком сіль і перець, а також дрібно нарізану петрушку і лимонний сік. Перемішуємо.

  • Блюдо викладаємо в глибоку тарілку, зверху можна прикрасити свіжою зеленню.

Порада: якщо ви любите гострий смак, то до цього супу відмінно підійде перець чилі. Також можна поєднувати будь-які комбінації морепродуктів.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте від усієї душі!

Ще не підписані на наші соцмережі? Там багато цікавого, поспішайте!

Висловлюйте свої ідеї для перших страв у коментарях!