Тайський суп з куркою

Готуємо суп національної кухні Тайланда. Рецепт приготування з покроковим описом процесу з фото. Тільки домашні рецепти. Просто і смачно!

Ніде не можна зустріти такого розмаїття смаків, як в кухні азіатських країн. І сьогодні ми говоримо про страву з Тайладна — тайський суп з куркою. Його можна порівняти з веселкою, смакові відчуття змінюються тут так само, як і кольори в спектрі!

Ви можете знайти безліч рецептів такого супу на просторах інтернету. Ми не претендуємо на оригінальність чи проходження першоджерела. Наша мета — допомогти вам розібратися в тонкощах приготування перших страв з різних куточків світу, а також допомогти отримати незабутнє смакове задоволення! До речі, рекомендуємо спробувати і цей суп!

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Печериці свіжі 5-6 шт.
  • філе Куряче 400 г
  • Масло рослинне 50 г
  • Часник 2-3 зубчик
  • Зелень за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лемонграс 2 шт.
  • Помідори-5-6 шт.
  • Лайм ½ шт
  • Молоко кокосове 250 мл
  • Соус устричний 1 ст. л.
  • соєвий Соус за смаком
  • Перець чилі за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 2 ккал
  • Білки: 0.1 г
  • Жири: 0.1 г
  • Вуглеводи: 0.2 г

Кроки

60 хв.

  • Спочатку овочі наріжемо. Першим ділом потрібно порізати цибулю пір’ям або півкільцями, а моркву соломкою.

  • Корінь імбиру дрібно рубаємо.

  • Лемонграс розділимо на кілька смужок і відправимо в каструлю з холодною водою або курячим бульйоном. Доводимо до кипіння.

  • Печериці потрібно порізати на чотири рівні частини, а перець чилі дрібними кружечками. Томати потрібно нарізати так само, як і печериці.

  • Куряче філе потрібно порізати на кубики середнього розміру, а часник дрібно порубати.

  • Тепер в сковороду з олією викладаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору, потім додаємо часник, куряче філе і коричневий цукор. Обсмажуємо до золотистого кольору курки. Додаємо устричний і соєвий соус.

  • Потім додаємо овочі — морква, печериці і перець чилі, а також сік половини лайма.

  • Видаляємо лемонграс з бульйону і вливаємо в нього кокосове молоко. Потім отриману суміш додаємо в ємність з основою для супу.

  • Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і додаємо помідори. Викладаємо суп у тарілку і зверху посипаємо зеленню. Страва готова!

Порада: якщо ви не змогли придбати деякі інгредієнти, то їх можна замінити. Лемонграс — лимонником, перець чилі — червоним перцем, а лайм — самим звичайним лимоном.

Приємного апетиту і гарного настрою, готуємо найкраще для вас!

Не соромтеся ділитися своєю думкою про рецепті в коментарях!