Консервуємо супи на зиму — 3 рецепта заправки для супу

Покрокові рецепти з фото перевірених домашніх консервів на зиму, для борщу, розсольнику і універсальна заправка. Докладний опис і список інгредієнтів по грамам. Заходьте і дізнайтеся, як правильно приготувати заправку для супу. Безліч рецептів супів, бульйонів і пюре!

Як же на душі стає радісно і тепло, коли взимку відкриваєш баночки з овочами з власного городу! Сьогодні я вам покажу і докладно розповім, як ми всією сім’єю консервуємо різні заправки для супів. Всі рецепти перевірені роками, тому сміливо беріть їх на замітку!

Заготівля для борщу – БОРЩОВКА

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 кг
  • Морква – 2 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Рослинне масло – 650 мл
  • Цукор – 200 грам
  • Сіль – 130 грам
  • Оцет 9% — 100 мл
  • Вода – 150 мл
  • Запашний перець – 20 горошин
  • Лавровий лист – 5 шт.

З цієї кількості продуктів виходить 10 банок по 0,7 л і одна банка на 1 літр.

Приготування:

  1. Спочатку готуємо всі овочі, очищаємо і промиваємо. З помідорів можна не зчищати шкірку, а тільки вирізати плодоніжку.
  2. Потім приступаємо до подрібнення. Я для цього використовую комбайн. Пропускаю овочі, чергуючи моркву, цибулю і буряк для того, щоб легше потім було перемішувати.
  3. З чаші комбайна перекладаю овочі відразу в 16-ти літрову каструлю. Коли закінчимо подрібнення, додаємо в каструлю все рослинне масло, 1/3 оцту і 150 мл води. Потім ретельно перемішуємо і включаємо плиту на невелику потужність. Після того, як овочі виділять сік, збільшуємо вогонь і доводимо масу до кипіння.
  4. Коли рідина закипить, знову зменшуємо потужність плити і накриваємо каструлю кришкою. Тушкуємо 10-15 хвилин. У процесі гасіння 1 раз перемішати всю масу.
  5. В цей час подрібнюємо помідори блендером.
  6. Після тушкування овочі осядуть. Додаємо до них томатний соус, залишки оцту, сіль, цукор, лавровий лист і запашний перець.
  7. Перемішуємо вміст каструлі рухами знизу вгору. Доводимо масу до кипіння.
  8. Тепер закриваємо каструлю кришкою і зменшуємо вогонь. Необхідно довести борщовку до готовності, гасити не менше 30-40 хвилин. За цей час необхідно підготувати банки. Найпростіший спосіб – це стерилізувати банки в мікрохвильовці. Для цього промийте банки содою, потім налийте в них трохи води, приблизно 2 см і поставте в мікрохвильовку на 2-4 хвилини при максимальній потужності. Кришки необхідно стерилізувати кип’ятінням у воді, оскільки металеві вироби забороняється ставити в мікрохвильову піч.
  9. Настав час наповнювати банки. Борщовка повинна знаходиться в стані кипіння. Розкладайте заправку до самих країв банки. Намагайтеся рівномірно розподіляти рідку та густу складову.
  10. Повні банки закрити стерильними кришками, протерти і поставити кришкою вниз. Залишити в такому положенні до повного охолодження.

З такою заправкою ви за 15 хвилин приготуєте смачний борщ, а також її можна подавати як холодну закуску до страв.

Консервований розсольник – ВДАЛИЙ

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 2 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Рослинна олія – 200 мл
  • Помідори – 700 г
  • Перлова крупа – 2 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 3-4 шт.
  • Перець горошком – 6-7 шт
  • Оцет 9% — 100 мл

Розсольнику з цих продуктів виходить 4,5 літра

Приготування:

  1. Перловку необхідно відварити. Для цього крупу промийте і залийте 4-ма склянками води. Поставте на середній вогонь, прикривши каструлю дах. Варити 30-40 хвилин до готовності.
  2. Цибуля почистити і порізати дрібними кубиками, як на звичайний суп.
  3. Моркву натерти на крупній тертці.
  4. Огірки порізати кубиками.
  5. З помідорів робимо пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.
  6. На сковорідку наливаємо олію і обсмажуємо на ньому цибулю до прозорості, потім додаємо моркву і тушкуємо кілька хвилин всі разом.
  7. Обсмажені овочі з’єднуємо в каструлі з огірками, перемішуємо і тушкуємо 20 хвилин на середньому вогні.
  8. Потім додаємо томатне пюре. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин під кришкою.
  9. Тепер закладаємо перловку, добре перемішуємо і додаємо сіль, цукор, оцет, перець, лавровий лист. Даємо суміші 2 хвилини покипіти.
  10. Потім перекладаємо розсольник в стерильні банки і закручуємо стерильними кришками. Перевертаємо банки і закутуємо, залишаємо так до повного охолодження.

Овочева заправка для супу без варіння – УНІВЕРСАЛЬНА

Інгредієнти:

  • Помідори — 750 грам
  • Цибуля ріпчаста — 250 г
  • Перець солодкий — 250 г
  • Морква свіжа — 250 г
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Сіль — 250 грам

З цієї кількості продуктів виходить приблизно 1,85 л заправки.

Приготування:

  1. Цибуля і перець нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці, а зелень дрібно рубаємо.
  2. У помідорів вирізаємо плодоніжку. Перекручуємо через м’ясорубку або збиваємо блендером.
  3. томатне пюре додаємо всю сіль, а потім все подрібнені овочі.
  4. Ретельно перемішуємо і розкладаємо по стерильним банками. Намагаємося укладати овочі щільно до самих країв банки. Закриваємо банки стерильними кришками. Зберігаємо в холодильнику.

Додаючи цю заправку страви, не забувайте, що в ній міститься сіль.

За цим посиланням ви можете подивитися, як приготувати смачну солянку з копченостями!

Готуйте разом з нами і вдосконалюйте свої кулінарні навички!

А як ви закручуєте овочі на зиму? Поділіться досвідом!