Сьогодні ми приготуємо не зовсім класичний рецепт курячого супу з болгарським перцем та іншими овочами. Низькокалорійне і поживне перше блюдо відмінно підходить для всієї родини. А просте приготування не забере багато часу!
Батьківщиною болгарського перцю вважається Південна Америка, у Росії ж він спочатку використовувався як декоративна рослина. Цікаво, що цей овоч, як і шоколад, сприяє виробленню ендорфінів, що призводить до підняття настрою! Тому і ніжний курячий суп із солодким болгарським перцем зробить ваш день краще!
Інгредієнти
- Бульйон курячий 2 л
- Курка варена 500 г
- Масло оливкова 1 ст. л.
- Локшина 100 г
- Часник 2 зубчик
- Зелень за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Селера 1 стебло
- Лимон 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 166 ккал
- Білки: 5.4 г
- Жири: 9.8 г
- Вуглеводи: 13.6 г
Кроки
30 хв.
-
У сковороді з розігрітим оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізані моркву і цибулю протягом 2-3 хвилин, потім додаємо подрібнений часник і обсмажуємо ще 1 хвилину. Після кладемо нарізані кубиками болгарський перець і селеру. Тушкуємо овочі ще 5 хвилин.
-
Тепер вливаємо курячий бульйон, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин. Коли овочі будуть готові, подрібнюємо вміст каструлі з допомогою блендера.
-
Після цього додаємо макарони чи локшину, а також дрібно нарізану варену курку, солимо і перчимо. Варимо до готовності локшини.
-
Готову страву подаємо з лимонним соком і зеленню.
Порада: ви можете не подрібнювати овочі блендером, якщо любите цілі шматочки, наприклад, як в цьому рецепті.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!
Пишіть у коментарях про свої результати! Діліться успіхами!