Сьогодні ми будемо готувати всіма улюблений російський гороховий суп з фаршем. Класичні інгредієнти і правильне приготування дозволяють домогтися чудового смаку та аромату цього першого страви! Вам обов’язково сподобається!
А чи знали ви, що горох вперше стали вирощувати в Індії з 4 століття до н. е.? А знамениті закони успадкування ознак, відкриті Менделем, були досліджені саме на горосі! Тому обов’язково приготуйте корисний у всіх сенсах суп з гороху і м’ясних фрикадельок.
Інгредієнти
- Рис 3 ст. л.
- Курячий фарш 200-300 г
- Масло вершкове 50 г
- Часник 3 зубчик
- Горох сушений 1 склянку
- Кріп 5-6 гілочка
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Хмелі-сунелі ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 374 ккал
- Білки: 10.8 г
- Жири: 19.6 г
- Вуглеводи: 38.6 г
Кроки
60 хв.
-
Горох необхідно попередньо замочити в холодній воді. Потім помістити його в каструлю з киплячою водою і варити до готовності, знімаючи піну.
-
В цей час приготуємо засмажку. У сковороді з розігрітим вершковим маслом обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і терту моркву до золотистого кольору.
-
Приготуємо фрикадельки. У глибокій мисці змішуємо рис і фарш. Додаємо сіль і чорний перець. А після формуємо фрикадельки розміром з волоський горіх.
-
Коли горох буде готовий, додаємо зажарку в суп і варимо 5 хвилин. Потім кладемо фрикадельки і лавровий лист, також варимо 5-7 хвилин.
-
Після цього кладемо в суп приправи і дрібно нарізаний часник.
-
Даємо страві настоятися!
Порада: якщо ви не любите рис, то для того, щоб фрикадельки не розвалилися в супі, додайте у фарш яйце і трохи хлібних крихт!
Приємного апетиту і здоров’я вашої сім’ї! Готуйте від усієї душі!
Ще не підписані на наші соцмережі? Там багато цікавого, ми чекаємо на вас!
Сподобався вам супчик? Діліться думками у коментарях!