Густий гороховий суп

Шукайте рецепт густого горохового супу? У нас є відповідний рецепт з мінімальною кількістю інгредієнтів. ☕️ Виходить дуже смачний суп без зайвих клопотів. Покроковий опис з фото допоможе вам у процесі готування. Приєднуйтесь до нас і отримуйте нові рецепти!

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Бекон 150 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Горох сушений 300 г
  • Цибуля ріпчаста 40 г
  • Морква 40 г
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 369 ккал
  • Білки: 10.3 г
  • Жири: 27.2 г
  • Вуглеводи: 19.9 г

Кроки

60 хв.

  • Горох попередньо замочувати не потрібно. Промийте його під струменем води і поставте варитися.

  • Коли вода закипить, зменшіть потужність і накрийте каструлю кришкою. Знімати білу піну не обов’язково, оскільки це білок від гороху, він не шкідливий. Варити 45-60 хвилин до готовності.

  • Цибулю, моркву і бекон нарізаємо дрібними кубиками.

  • На рослинному маслі обсмажуємо моркву і цибулю на середньому вогні.

  • В процесі варіння доливайте воду до гороху, якщо вона буде википати.

  • Потім додаємо в сковорідку бекон, перемішуємо і тушкуємо все разом близько 5-ти хвилин.

  • Коли горох розваритися, додаємо до нього нашу зажарку, сіль і перець. Варимо ще 5 хвилин.

  • Їсти густий гороховий суп найсмачніше з домашніми грінками.

Порада: якщо вас турбує надмірне газоутворення при вживанні бобових, зокрема гороху, вам слід замочити на ніч з невеликою кількістю соди.

Приємного вам апетиту!

Смачно готувати – просто!

Готуйте із задоволенням, і будьте щасливі!