Інгредієнти
- Вода-2 л
- Бекон 150 г
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Горох сушений 300 г
- Цибуля ріпчаста 40 г
- Морква 40 г
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 369 ккал
- Білки: 10.3 г
- Жири: 27.2 г
- Вуглеводи: 19.9 г
Кроки
60 хв.
-
Горох попередньо замочувати не потрібно. Промийте його під струменем води і поставте варитися.
-
Коли вода закипить, зменшіть потужність і накрийте каструлю кришкою. Знімати білу піну не обов’язково, оскільки це білок від гороху, він не шкідливий. Варити 45-60 хвилин до готовності.
-
Цибулю, моркву і бекон нарізаємо дрібними кубиками.
-
На рослинному маслі обсмажуємо моркву і цибулю на середньому вогні.
-
В процесі варіння доливайте воду до гороху, якщо вона буде википати.
-
Потім додаємо в сковорідку бекон, перемішуємо і тушкуємо все разом близько 5-ти хвилин.
-
Коли горох розваритися, додаємо до нього нашу зажарку, сіль і перець. Варимо ще 5 хвилин.
-
Їсти густий гороховий суп найсмачніше з домашніми грінками.
Порада: якщо вас турбує надмірне газоутворення при вживанні бобових, зокрема гороху, вам слід замочити на ніч з невеликою кількістю соди.
Приємного вам апетиту!
Смачно готувати – просто!
Готуйте із задоволенням, і будьте щасливі!