Літній суп

Готуємо літній суп таратор національної кухні Болгарії. Смачне і висвітлює перше блюдо, яке допоможе перенести літню спеку. Секрети домашньої кухні. Просто і смачно!

Сьогодні ми приготуємо літній суп «таратор» по традиційному болгарському рецептом. Це блюдо відноситься до категорії холодних супів і подається зазвичай перед другими стравами, але може застосовуватися і самостійно. Вам сподобається!

Такий смачний літній і освіжаючий болгарський суп схожий на російську окрошку, однак, в першому наближенні виявляється, що склад страви сильно відрізняється, а його корисні і поживні властивості набагато вище. Строго кажучи, це закуска, але дуже смачна! Вас також зацікавить ще один рецепт холодного супу!

Ми підготували докладний опис кожного кроку самомулення, щоб ви могли в точності повторити цей дивовижний рецепт, а також додали фото! Готові сьогодні доторкнутися до традицій болгарської кухні? Тоді приступимо!

Інгредієнти

  • Масло рослинне 20 г
  • Часник 2 зубчик
  • Цибуля зелена за смаком
  • Огірки 6 шт
  • Волоські горіхи ¾ склянку
  • Лимонний сік за смаком
  • Кефір-1 л
  • Цедра лимона за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 317 ккал
  • Білки: 4.1 г
  • Жири: 23.9 г
  • Вуглеводи: 22.5 г

Кроки

30 хв.

  • насамперед потрібно очистити огірки і нарізати їх дрібними кубиками. Можна поступити простіше і використовувати терку, але тоді суп буде схожий на кашу, що небажано. Огірки потрібно посолити, щоб вони дали сік і додати цукор.

  • Далі потрібно натерти часник на самій дрібній тертці до стану каші.

  • Потім потрібно подрібнити волоські горіхи. Для цього поміщаємо їх у поліетиленовий пакет і з допомогою ударів молотка або іншого важкого предмета подрібнюємо. Намагайтеся не доводити їх консистенцію до пылеобразной!

  • Далі натираємо цедру лимона. Потрібно постійно обертати фрукт, щоб не торкнутися білу частину, інакше буде гіркоту.

  • < Потім додаємо в ємність лимонний сік. Щоб не виймати кісточки, можна використовувати сито. Після цього вливаємо кефір і ретельно перемішуємо. Потім дрібно шаткуємо зелений лук і також відправляємо в ємність.

  • Настав час секретної прийому. У сковороду з рослинним маслом додаємо пекучий перець і обсмажуємо. Важливо, щоб масло не дымилось, інакше перець згорить.

  • Тепер викладаємо суп у тарілку і зверху додаємо кілька крапель олії з перцем. Ну ось і все, холодний і смачний супчик готовий!

Порада: якщо ви хочете більш густий варіант супу, то кефір можна замінити на йогурт, а також додати трохи м’яти. Тоді ви отримаєте холодну грецьку закуску дзадзікі. Якщо ж ви використовували мало кефіру і суп вийшов рідким, то його можна розбавити холодною кип’яченою водою!

Приємного апетиту і гарного настрою, готуйте з любов’ю!

Не забувайте ділитися результатами в коментарях, це важливо для нас!

А які рецепти ви б хотіли побачити на нашому сайті?