Суп з сушених білих грибів з перловкою

Рецепт ? супу з сушених боровиків з перловкою. Покрокове опис першого страви з фото. Кулінарні нотатки та лайфхаки.

Суп з сухих білих грибів виходить пахучіше, ніж зі свіжих або морожених. Тому всім рекомендую саме цей варіант. Приготуємо суп з боровиків з перловкою швидко і просто.

Інгредієнти

  • Білі гриби сушені-100 г
  • Перлова крупа 2 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 308 ккал
  • Білки: 7.7 г
  • Жири: 17.8 г
  • Вуглеводи: 28.5 г

Кроки

2 год. 30 хв.

  • Сухі гриби заздалегідь залити окропом, залишити на 2 години для розм’якшення. Перловку замочити на 1-2 години в холодній воді.

  • Зливаємо грибну рідина через сито прямо в каструлю. Щоб пісок з грибочків потрапить в каструлю, попередньо в сито постеліть паперовий рушник і частинки залишаться на папері.

  • Каструлю ставимо на плиту, додаємо в бульйон перловку. При необхідності доливаємо води. Варимо 15 хвилин.

  • Гриби нарізаємо на шматочки поменше, відправляємо в каструлю.

  • Нарізаємо картоплю кубиком і заллємо холодною водою, щоб не потемнів.

  • Цибулю подрібнюємо, а моркву тремо на тертці. Відправимо все пасерувати в сковорідку до рум’яного кольору.

  • Додаємо в каструлю картоплю і піджарку. Варимо ще 20 хвилин. Солимо, додаємо спеції. Я тільки солю і перчу, лавровий лист не додаю, щоб він не перебивав аромат лісових грибочків.

  • грибний суп Подавати можна з ложкової сметани і рубаною зеленню.

Приємного всім апетиту!

Сподіваюся, вам сподобався мій рецепт.

Вдалих кулінарних експериментів.