Суп харчо в мультиварці Редмонд

Готуємо традиційний грузинський суп по національному рецептом. Покроковий опис процесу приготування з фото. Тільки домашні супи. Просто і смачно!

Суп харчо в мультиварці Редмонд — страва, перед яким неможливо встояти. Ароматні трави і спеції, натуральні овочі та м’ясо — справжній чоловічий набір. Будьте впевнені, що однієї тарілки вам буде замало! Давайте приготуємо!

Точно не встановлено, коли і яким чином з’явився харчо. Деякі вважають, що він виник одночасно з самою Грузією. Також говорити суп-харчо невірно, адже ми не говоримо суп-вуха або суп-борщ, це самостійне блюдо. Ось такий рецепт також дивно смачний!

Інгредієнти

  • Рис 2 ст. л.
  • Баранина 600 г
  • Олія оливкова 50 мл
  • Часник ½ головка
  • Кінза 1 пучок
  • Петрушка (корінь) 1 шт
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1-2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Помідори 500 г
  • Волоські горіхи за смаком
  • Лавровий лист 2-3 шт.
  • Хмелі-сунелі 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Соус ткемалі 2-3 ст. л.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 212 ккал
  • Білки: 4.4 г
  • Жири: 12.8 г
  • Вуглеводи: 20.1 г

Кроки

2 год. 0 хв.

  • Спочатку приготуємо піджарку. Для цього цибулю наріжемо середники кубиками.

  • Також у вигляді кубиків нарізаємо моркву.

  • Мультиварку встановлюємо на режим смаження, вливаємо в чашу оливкову олію, викладаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо до золотистого кольору.

  • Тепер помідори очищаємо від шкірки ножем і нарізаємо дрібними кубиками. Також нарізаємо м’якоть баранини на середні шматочки.

  • Додаємо томати і м’ясо в каструлю, солимо і перчимо, обсмажуємо приблизно 25 хвилин. Блюдо потрібно пробувати на різних етапах готування і додати спеції за смаком.

  • Після цього перекладаємо вміст чаші в окрему каструлю, а поки зваримо бульйон. Нарізаємо баранину на кісточці.

  • Тепер наливаємо в миску воду, кладемо баранину, цибулю, моркву і пучок зелені. Ставимо режим «Суп/варка» на 50 хвилин.

  • Коли бульйон буде готовий, видаляємо з нього моркву, цибулю і зелень. Закладаємо рис і варимо в тому ж режимі ще 20 хвилин.

  • У цей час нарізаємо овочі, що залишилися — часник, корінь петрушки, зелень і болгарський перець. А також збираємо приправу.

  • Коли рис буде готовий, додаємо в чашу обсмажені м’ясо і овочі, товчені волоські горіхи, приправу, а також залишилися нарізані овочі, крім зелені.

  • Опускаємо попаритися головку часнику, вливаємо соус ткемалі і кладемо зелень.

  • Варимо все разом приблизно 5-7 хвилин з відкритою кришкою. Страва готова!

Порада: так як ми використовуємо режим скороварки, то піну видаляти при варінні бульйону не потрібно. До того ж рис, який перед приготуванням обов’язково потрібно промити, не дозволить отримати прозорості.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

Пишіть у коментарях про свої результати! Діліться успіхами!