Суп з креветками і кальмарами

Готуємо суп з креветками і кальмарами. Простий рецепт з фото. Вийде у всіх! Супи з морепродуктів, домашні рецепти.

А ви готували суп з креветками і кальмарами? Це просто пісня! Готується швидко, смачний, пікантний. Для любителів морепродуктів краще не придумаєш! Підготувала для вас покроковий рецепт з фото. З ним у вас суп вийде з першого разу!

Чим мені подобається цей суп з морепродуктів — бульйон окремо варити не треба, зажарок ніяких робити не потрібно. Ну дуже простий рецепт! Самі погляньте

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Рис 2 ст. л.
  • Часник 1 госпритна
  • Помідор черрі 5-6 шт.
  • Креветки свіжі 100 г
  • Кальмари свіжі 100 г
  • Лимонний сік 35 мл
  • Перець запашний за смаком
  • Соус соєвий 1-2 ст. л
  • Перець чилі за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 266 ккал
  • Білки: 14.8 г
  • Жири: 3.1 г
  • Вуглеводи: 48.8 г

Кроки

20 хв.

  • Першим ділом креветки і кальмари потрібно почистити. Якщо креветки заморожені, тоді попередньо їх відварюємо. Ставимо каструлю з водою на плиту, коли вода закипить, кидаємо креветки і варимо 2-3 хвилини. Далі очищаємо. Якщо кальмар заморожений, то необхідно, щоб він відтанув. Потім очистити його від «кісток» (скелет кальмара являє собою довгі прозорі пластини, схожі на пластикові, їх потрібно видалити). Кальмар потрібно не крупно нарізати.

  • Помідоркі черрі ріжемо на 2 частини.

  • Очищаємо головку часнику і видавлюємо зубчики через прес.

  • ставимо Каструлю з водою на плиту. Коли вода закипить, додаємо часник.

  • вичавлюємо Сік одного лимона і вливаємо в каструлю. Сюди ж кидаємо запашний перець.

  • Наступним кроком додаємо рис і перець чилі.

  • Коли вода знову закипить, додаємо в каструлю наші морепродукти.

  • Відразу ж додаємо соєвий соус.

  • Як тільки вода знову закипить, знімаємо каструлю з вогню. Креветки з кальмарами не слід варити довше 1-2 хвилин.

Порада: варіть морепродукти в супі, як можна менше часу (для кальмарів і зовсім достатньо 10 секунд у киплячій воді), тоді вони будуть м’якими і соковитими.

Якщо у вас є час, приготуйте рибний бульйон для супу, буде набагато пахучіше.

Ммм… яка смакота вийшла!

Всім читачам приємного апетиту!

Готуйте разом з нами!