Рецепт супу харчо з аджикою

Готуємо мясний суп з традиційним грузинським рецептом. Покроковий опис з фото. Секрети і особливості домашнього приготування. Просто і смачно!

Рецепт класичного супу харчо з пікантною аджикою не залишить байдужими любителів цієї грузинської кухні. Блюдо виходить ароматним, а смак просто не можливо висловити словами. Ви з легкістю зможете приготувати його вдома!

Рецепт цього супу став популярним вже давно за межами Грузії, і кожен має своє уявлення про його приготуванні. Ми вибираємо тільки найкраще! А вам може сподобатися і цей рецепт.

Інгредієнти

  • Рис ½ склянку
  • Баранина 1 кг
  • Масло рослинне 20 мл
  • Борошно кукурудзяне 1 ст. л.
  • Часник 2-4 зубчик
  • Петрушка 1 пучок
  • Кінза 1 пучок
  • Петрушка (корінь) 1 шт
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Лавровий лист за смаком
  • Хмелі-сунелі 1 ст. л.
  • Кориця щіпка
  • Базилік свіжий 1 пучок
  • Шафран 1 щіпка
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Коріандр 1 ст. л.
  • Аджика за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 766 ккал
  • Білки: 18.2 г
  • Жири: 37.4 г
  • Вуглеводи: 96.6 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Спочатку потрібно приготувати м’ясний бульйон. Для цього баранину поміщаємо в каструлю з холодною водою і ставимо на вогонь.

  • Потім дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії.

  • Тепер наріжемо корінь петрушки.

  • Коли цибуля підрум’яниться, додаємо в нього кукурудзяне борошно.

  • Коли м’ясо буде готове, виймаємо його з бульйону, а в каструлю засипаємо рис.

  • Рис проварился 10 хвилин, і тепер відправляємо в каструлю цибулю, корінь петрушки, коріандр, лавровий лист і чорний перець. Потім повертаємо м’ясо.

  • Після цього дрібно порубаємо зелень петрушки і кінзу.

  • Рис проварился ще 10 хвилин. і настав час додати аджику і прянощі, а також червоний перець і петрушку, солимо.

  • Варимо рис ще 5 хвилин, а поки часник наріжемо і відправимо його в ступку і розітремо, а потім в каструлю, зверху додаємо кінзу і базилік. Харчо готовий!

Порада: м’ясо повинно бути дуже якісним і свіжим, краще всього підійде ділянка на кістки. За бажанням ви можете процідити бульйон, а лише потім додати рис і інші інгредієнти. Рис краще додавати круглий, а варто уникати пропареного.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!