Суп шурпа

Готуємо смачний заправний суп з бараниною країн Сходу і не тільки. Покроковий опис з фото. Домашні рецепти і секрети приготування перших страв. Просто і зі смаком!

Поговори трохи про традиції та кухні східних країн. І в цьому нам допоможе рецепт смачного чуваської заправного суп з баранини шурпі. Цей суп відрізняє висока жирність, велика кількість зелені і овочів, досить крупно порізаних! Давайте приготуємо!

Час приготування супу буде залежати від виду м’яса і його віку, враховуйте це при виборі баранини. Також краще всього для готування підійде казан, якщо його немає, то товстостінна каструля.

Рецепт цього першого страви в деяких країна або частинах Росії є сімейною традицією, матері передають його дочкам і так далі. А по великих святах такий суп є невід’ємною частиною столу. Можливо вам сподобається схожий рецепт!

Інгредієнти

  • Вода 2.5 л
  • Баранина 700 г
  • Масло рослинне 50 мл
  • Зелень за смаком
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3-4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 2-3 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Спеції за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 87 ккал
  • Білки: 1.9 г
  • Жири: 5.8 г
  • Вуглеводи: 6.5 г

Кроки

2 год. 0 хв.

  • Баранину нарізаємо шматочками більші середніх. У казан вливаємо олію і розігріваємо. Потім додаємо м’ясо. Зажити можна на сильному вогні, так як баранина саме по собі досить жирна.
  • Поки м’ясо зазіхає, займемося овочами. Цибулю для шурпі прийнята різати кільцями.

  • також Морква нарізаємо не дуже товстими кільцями.

  • Коли м’ясо обжарилось до скоринки, до нього можна додати цибулю. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, не перемішуючи, 10 хвилин. Потім зверху кладемо моркву. Через 10 хвилин перемішуємо вміст казана і тушкуємо ще стільки ж.

  • Тепер наріжемо помідори, попередньо вилучивши у них шкірку за допомогою окропу.

  • Солодкий перець нарізаємо соломкою і додаємо разом з помідорами в казан. Додаємо спеції — зіра, коріандр, червоний перець. Все перемішуємо і додаємо трохи води, тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні.

  • Тепер картопля наріжемо, це прийнято робити крупно — на чверть.

  • Коли вміст протушилось, додаємо картоплю і воду, накриваємо кришкою і чекаємо закипання, додаємо сіль, чорний перець. Варимо до готовності картоплі. Поки шурпі вариться, нарізаємо зелень, який посипаємо готову страву. От і все!

Порада: щоб визначити якість баранини, можна зробити так. В магазині натисніть пальцем на будь-яке місце м’яса і відійдіть на 10 хвилин. Ямка повинна випрямитися, однак, якщо в ній залишилася кров, то тушу неправильно забили або сильно заморозили, що неприпустимо!

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

А які традиції у вашій родині? Напишіть про це в коментарях!