Поговори трохи про традиції та кухні східних країн. І в цьому нам допоможе рецепт смачного чуваської заправного суп з баранини шурпі. Цей суп відрізняє висока жирність, велика кількість зелені і овочів, досить крупно порізаних! Давайте приготуємо!
Час приготування супу буде залежати від виду м’яса і його віку, враховуйте це при виборі баранини. Також краще всього для готування підійде казан, якщо його немає, то товстостінна каструля.
Рецепт цього першого страви в деяких країна або частинах Росії є сімейною традицією, матері передають його дочкам і так далі. А по великих святах такий суп є невід’ємною частиною столу. Можливо вам сподобається схожий рецепт!
Інгредієнти
- Вода 2.5 л
- Баранина 700 г
- Масло рослинне 50 мл
- Зелень за смаком
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 3-4 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 2-3 шт.
- Помідори 2 шт.
- Спеції за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 87 ккал
- Білки: 1.9 г
- Жири: 5.8 г
- Вуглеводи: 6.5 г
Кроки
2 год. 0 хв.
- Баранину нарізаємо шматочками більші середніх. У казан вливаємо олію і розігріваємо. Потім додаємо м’ясо. Зажити можна на сильному вогні, так як баранина саме по собі досить жирна.
Поки м’ясо зазіхає, займемося овочами. Цибулю для шурпі прийнята різати кільцями.
також Морква нарізаємо не дуже товстими кільцями.
Коли м’ясо обжарилось до скоринки, до нього можна додати цибулю. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, не перемішуючи, 10 хвилин. Потім зверху кладемо моркву. Через 10 хвилин перемішуємо вміст казана і тушкуємо ще стільки ж.
Тепер наріжемо помідори, попередньо вилучивши у них шкірку за допомогою окропу.
Солодкий перець нарізаємо соломкою і додаємо разом з помідорами в казан. Додаємо спеції — зіра, коріандр, червоний перець. Все перемішуємо і додаємо трохи води, тушкуємо 15 хвилин на слабкому вогні.
Тепер картопля наріжемо, це прийнято робити крупно — на чверть.
Коли вміст протушилось, додаємо картоплю і воду, накриваємо кришкою і чекаємо закипання, додаємо сіль, чорний перець. Варимо до готовності картоплі. Поки шурпі вариться, нарізаємо зелень, який посипаємо готову страву. От і все!
Порада: щоб визначити якість баранини, можна зробити так. В магазині натисніть пальцем на будь-яке місце м’яса і відійдіть на 10 хвилин. Ямка повинна випрямитися, однак, якщо в ній залишилася кров, то тушу неправильно забили або сильно заморозили, що неприпустимо!
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!
А які традиції у вашій родині? Напишіть про це в коментарях!