Сьогодні ми скористаємося рецептом смачного супу з овочами і ароматними яловичим м’ясом з фото, який вразить всього лише з однієї ложки. Цей супчик являє ірландську кухню, яка славиться незвичайним поєднанням інгредієнтів.
Дивно, але ірландці вважають основним інгредієнтом цього першого страви зовсім не м’ясо або навіть овочі, а пиво. І вони нас не обманюють, яловичина стає м’якою і ніжною, а смак ні з чим не переплутати, він унікальний, як і в цьому рецепті.
Суп виходить дуже ситним, так що після важкого дня він чудово відновлює сили, які так необхідні організму. Давайте приготуємо? Ви про це не пошкодуєте!
Інгредієнти
- Вино червоне 150 мл
- Пиво Guinness 200 мл
- Бульйон м’ясний 1.5 л
- Вода 500 мл
- Яловичина 600 г
- Масло вершкове 2 ст. л.
- Масло оливкова 60 мл
- Часник 6 зубчик
- Картопля 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Чебрець сушений 1 ст. л.
- Лавровий лист за смаком
- Петрушка сушена 1-2 ст. л
- Томатна паста 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 204 ккал
- Білки: 4.4 г
- Жири: 11.7 г
- Вуглеводи: 17 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Яловичину необхідно нарізати на середні шматочки у вигляді кубиків і посипати сіллю.
-
Потім у каструлю з розігрітим оливковою олією викладаємо нарізане м’ясо і обсмажуємо з двох боків до коричневого відтінку. Краще обсмажити яловичину так, щоб шматки не стикалися, тому потрібно розділити м’ясо на дві частини.
-
Коли яловичина придбає потрібний колір, додайте дрібно нарізаний часник і обсмажуйте 30 секунд.
-
Потім додаємо в каструлю яловичий бульйон, воду і пиво і доводимо до кипіння.
-
Після цього додаємо в бульйон червоне вино, томатну пасту, сіль, цукор, чебрець і лавровий лист. Все ретельно перемішуємо, знову доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 1 годину.
-
В цей час розігріваємо на сковороді вершкове масло.
-
Потім додаємо в сковороду нарізані кубиками моркву і цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору цибулі приблизно 15 хвилин.
-
Коли бульйон буде готовий, відправляємо в нього обсмажені овочі, а також картоплю, нарізану кубиками, перчимо. Накриваємо кришкою і варимо ще 30 хвилин.
-
Коли суп буде готовий, видаліть з нього лаврою лист і додайте сіль і перець за смаком, а також посипте дрібно нарубаної петрушкою.
Порада: якщо ви хочете ще більше овочів в супі, то можете додати нарізаний пастернак, він відмінно поєднується з стравою. Також для додання більш пікантного смаку ви можете додати 1 столову ложку вустерширського соусу.
Приємного апетиту і гарного дня! Готуйте смачно і з любов’ю!
Хочете ще більше рецептів? Тоді підписуйтесь на нас в соцмережах!
Висловлюйте ідеї для перших страви у коментарях!