Основа для супу Фо

Тонкощі азіатської кухні. Рецепт бульйону з яловичих кісток з вєтнамськими приправами для традиційного блюда. Дізнайтеся, як правильно готувати суп Фо Бо. Рекомендації досвідчених кухарів і простих господинь. З нами готувати смачно – це просто!

Хочете спробувати на смак В’єтнам? Тоді запам’ятовуйте або записуйте рецепт національної страви — суп Фо! Основа або бульйон для супу Фо готується на кістки з додаванням багатьох спецій і прянощів.

Існує 3 види подання цього першого страви. У першому варіанті яловичину (або інше м’ясо) додають в суп готової, попередньо відварюючи її разом з говяжьими кістками. У другому випадку в тарілку з супом накладають дуже тонкі шматки сирого м’яса, які надалі заливають дуже гарячим бульйоном. М’ясо встигає звариться в тарілці за частки секунди. І третій спосіб — змішаний, з додаванням і сирого та вареного м’яса.

Який вибрати — вирішувати вам! А поки ми покажемо, як приготувати бульйон з усіх в’єтнамським правилами.

Інгредієнти

  • Яловича вирізка 300-400 г
  • Яловичі кістки 1.5 кг
  • Цибуля-шалот 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Кориця 1 паличка
  • Бадьян 3-4 шт.
  • Перець чорний горошок 10 г
  • Кардамон 10-20 г
  • Імбир 30 г
  • Коріандр 10 г
  • Солодка (корінь) 20 г
  • На 100 грам
  • Калорії: 384 ккал
  • Білки: 16.3 г
  • Жири: 9.4 г
  • Вуглеводи: 70.4 г

Кроки

2 год. 0 хв.

  • Яловичі кістки кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Кип’ятити 10-15 хвилин, потім зливаємо перший бульйон в раковину, промиваємо кістки і каструлю. Вливаємо чисту холодну воду і знову ставимо на вогонь. Основу для супу Фо прийнято готувати на другому бульйоні. По мірі закипання води, знімаємо піну. Варимо кістки на повільному вогні з прикритою кришкою протягом 2-х годин.

  • Для другого етапу приготуємо прянощі. Різні смако-ароматичні добавки є ключовою складовою основи для в’єтнамської супчика.

  • Імбир, цибуля шалот, бадьян і інші компоненти необхідно трошки прижарить. Зробити це можна на газовому пальнику або в звичайній духовці. З допомогою паличок потримайте кожен інгредієнт над вогнем або просто покладіть на конфорку. Якщо ви вибрали більш звичний нам варіант, в духовці, інгредієнти укладіть на деко і запікайте на 200 градусах, поки приправи гарненько не підсмажаться.

  • За 1 годину до готовності бульйону, відправляємо в нього наші спеції. Після приготування, всі приправи слід виловити з бульйону шумівкою і викинути.

  • Неповторна основа для супу готова, можна приступати до варінні рисової локшини і приготування яловичини.

Порада: за складністю приготування в’єтнамські супи схожі на тайські. Тому рецепт цього першого страви може вам сподобається не менше.

Як і належить, в цьому супі відчувається букет з 5-ти ароматів!

Спробуйте! Це дуже смачно!

А який ви віддаєте перевагу Фо: з сирим м’ясом, вареним або упереміш?