Суп локшина на курячому бульйоні

Дізнайтеся, як приготувати смачну яєчну локшину своїми руками! Поради по приготуванню і секрети від досвідчених кухарів. А також правила варіння курячого бульйону. Прості і смачні страви на кожен день!

Суп з домашньої локшини на курячому бульйоні набагато смачніше, ніж з магазинної! Не вірите? Перевірте самі. Для цього скористайтесь нашим покроковим рецептом приготування з фотографіями всього процесу. Доведеться повозиться, але результатом ви будете дуже задоволені!

Інгредієнти

  • Вода 65 мл
  • Курка 1 шт.
  • Борошно пшеничне 300 г
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль щіпка
  • На 100 грам
  • Калорії: 34 ккал
  • Білки: 1.9 г
  • Жири: 1.3 г
  • Вуглеводи: 3.7 г

Кроки

45 хв.

  • Курячу тушку помити, покласти в каструлю і залити холодною водою. З неї ми будемо варити ароматний курячий бульйон. У мене курочка домашня, тому зливати перший бульйон я не буду. А ви, як хочете. Для спокою можна злити воду коли вона закипить і залити курку свіжої води. Поки вода буде нагріватися, знімайте піну, яка утворилася. Після закипання варити курку потрібно буде 40-60 хвилин на повільному вогні.

  • За цей час приготуємо локшину. На столі формуємо колодязь з борошна. Всередину розбиваємо яйця, додаємо воду і сіль.

  • Замішуємо пружне тісто. Підсипати борошна стільки, скільки буде потрібно. Перевірити на пружність тісто легко, просто натисніть на нього пальцем, якщо ямка почала випрямлятися, значить тісто досить пружне. На зрізі гарне тісто однорідне, не тягнеться за лезом ножа, не липке, як на фото.

  • Загортаємо тісто у харчову плівку і залишаємо на «отлежки» від 40 хвилин до 1,5 години.

  • Через деякий час розгортаємо тісто, воно стало м’яке, податливе. Його можна розділити на декілька частин або розгортати колобочек цілком, як я. Для цього я використовую довгу вузьку качалку. Під час розкочування підсипати муку. Тісто розкочуємо тонко.

  • Просушуємо коло тесту протягом 20 хвилин. Потім складаємо тісто у кілька шарів і нарізаємо соломкою. Цей процес докладно показаний на відео знизу.

  • Готову локшину можна відправляти в бульйон. Залишок локшини для тривалого зберігання потрібно повністю висушити і скласти в скляну банку з кришкою.

  • Готуємо суп-локшину безпосередньо перед подаванням, оскільки при зберіганні у холодильнику вона розбухне в супі і стане несмачною.

  • Відварюємо локшину в киплячому бульйоні протягом 4-5 хвилин і накладаємо в тарілці. Прикрасити можна січеною зеленню.

Порада: щоб висушити локшину, розкладіть її на рушник або використовуйте спеціальну сушарку для овочів.

Приємного апетиту!

Готуйте з любов’ю і все буде смачно!

Приєднуйтесь до нас і будьте в курсі нових рецептів!