Рисовий суп на мясному бульйоні

Готуємо суп з рисом і куркою з додаванням овочів. Покроковий рецепт з фото. Тільки кращі домашні супи і секрети приготування. Просто і смачно!

Сьогодні ми навчимося готувати рисовий і дуже ситний суп на курячому або м’ясному бульйоні. А також дамо страви вишуканий аромат, додавши в нього овочі. Ваші смакові рецептори будуть перебувати в захваті від ніжного і насиченого супчика!

Суп з рисом досить звичне блюдо на кухонному столі. Його просто приготувати, а використовувані інгредієнти практично завжди легко доступні, як в цьому рецепті. В цей раз ми не зробили чогось видатного, але отриманий смак був неймовірним. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти

  • Бульйон курячий 1.5 л
  • Рис 150 г
  • Куряча грудка 500 г
  • Масло вершкове 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Часник 3 зубчик
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Селера 2 стебло
  • Вершки 250 мл
  • Чебрець сушений 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 178 ккал
  • Білки: 5.2 г
  • Жири: 8.3 г
  • Вуглеводи: 19.2 г

Кроки

35 хв.

  • В розігріту каструлю потрібно додати вершкове масло і розтопити його.

  • Потім додаємо дрібно нарізаний кубиками цибулю.

  • Моркву нарізаємо кружечками і також відправляємо в каструлю.

  • Стебло селери нарізаємо дрібними кубиками, а потім додаємо до цибулі і моркви. Все ретельно перемішуємо і обсмажуємо до тих пір, поки овочі не стануть м’якими, приблизно 6 хвилин.

  • Тепер кладемо куряче філе, нарізане середники кубиками, солимо і перчимо. Обсмажуємо 10 хвилин до золотистого кольору.

  • Після цього додаємо чебрець і часник, перетворений в кашку. Обсмажуємо протягом 1 хвилини.

  • Тепер посипаємо борошном, перемішуємо і готуємо ще 1 хвилину.

  • Далі вливаємо курячий або м’ясний бульйон, а також додаємо вершки.

  • Тепер додаємо в суп рис, доводимо до кипіння і варимо приблизно 20 хвилин.

  • Готову страву розливаємо по тарілках, зверху посипаємо чебрецем.

Рада: обов’язково промийте рис в теплій воді, адже в ньому багато пилу і лушпиння. Об’єм води повинен бути в 2 рази більше обсягу рису, врахуйте це при варінні супу. Такий суп не рекомендується розігрівати кілька разів, адже рис розварюється, тому готуйте мінімальна кількість порцій!

Приємного апетиту і гарного післясмаку! Готуйте з любов’ю!

Ще не підписані на наші паблики? Швидше поспішайте зробити це!

Висловлюйте будь-які думки про рецепти в коментарях!