Сьогодні ми навчимося готувати рисовий і дуже ситний суп на курячому або м’ясному бульйоні. А також дамо страви вишуканий аромат, додавши в нього овочі. Ваші смакові рецептори будуть перебувати в захваті від ніжного і насиченого супчика!
Суп з рисом досить звичне блюдо на кухонному столі. Його просто приготувати, а використовувані інгредієнти практично завжди легко доступні, як в цьому рецепті. В цей раз ми не зробили чогось видатного, але отриманий смак був неймовірним. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти
- Бульйон курячий 1.5 л
- Рис 150 г
- Куряча грудка 500 г
- Масло вершкове 3 ст. л.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Часник 3 зубчик
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Селера 2 стебло
- Вершки 250 мл
- Чебрець сушений 1 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 178 ккал
- Білки: 5.2 г
- Жири: 8.3 г
- Вуглеводи: 19.2 г
Кроки
35 хв.
-
В розігріту каструлю потрібно додати вершкове масло і розтопити його.
-
Потім додаємо дрібно нарізаний кубиками цибулю.
-
Моркву нарізаємо кружечками і також відправляємо в каструлю.
-
Стебло селери нарізаємо дрібними кубиками, а потім додаємо до цибулі і моркви. Все ретельно перемішуємо і обсмажуємо до тих пір, поки овочі не стануть м’якими, приблизно 6 хвилин.
-
Тепер кладемо куряче філе, нарізане середники кубиками, солимо і перчимо. Обсмажуємо 10 хвилин до золотистого кольору.
-
Після цього додаємо чебрець і часник, перетворений в кашку. Обсмажуємо протягом 1 хвилини.
-
Тепер посипаємо борошном, перемішуємо і готуємо ще 1 хвилину.
-
Далі вливаємо курячий або м’ясний бульйон, а також додаємо вершки.
-
Тепер додаємо в суп рис, доводимо до кипіння і варимо приблизно 20 хвилин.
-
Готову страву розливаємо по тарілках, зверху посипаємо чебрецем.
Рада: обов’язково промийте рис в теплій воді, адже в ньому багато пилу і лушпиння. Об’єм води повинен бути в 2 рази більше обсягу рису, врахуйте це при варінні супу. Такий суп не рекомендується розігрівати кілька разів, адже рис розварюється, тому готуйте мінімальна кількість порцій!
Приємного апетиту і гарного післясмаку! Готуйте з любов’ю!
Ще не підписані на наші паблики? Швидше поспішайте зробити це!
Висловлюйте будь-які думки про рецепти в коментарях!