Щі можна приготувати не тільки з яловичини, але також зі свинини або птиці. Вибирайте те м’ясо, яке вам подобається найбільше! Для більшої ситості я додала консервовану квасолю. А в іншому мій рецепт досить універсальний. Готуйте за рецептом і у вас неодмінно вийде смачне блюдо.
Інгредієнти
- Яловичина 500-700 г
- Масло олію 2-3 ст. л.
- Квасоля консервована 1 банка
- Зелень за смаком
- Картопля-4-5 шт.
- Капуста білоголова 300 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 95 ккал
- Білки: 2.6 г
- Жири: 6.4 г
- Вуглеводи: 6.3 г
Кроки
2 год. 0 хв.
-
Починаємо варіння супу з приготування м’ясного бульйону. Ідеально для цього підійде яловичина на кістці. Якщо ви використовуєте тільки м’якоть, зменшіть час варіння. Поміщаємо яловичину в каструлю, заливаємо чистою водою і ставимо на сильний вогонь. Накриваємо кришкою і чекаємо закипання. Після цього вогонь зменшуємо.
-
Коли почнеться кипіння, необхідно прибрати накип і додати столову ложку солі. У процесі варіння періодично знімаємо піну з поверхні бульйону. Час варіння бульйону складе приблизно 1,5 години.
-
Поки готується м’ясо, займемося овочами. Цибулю нарізаємо середніми шматочками, викладаємо на сковорідку з рослинним маслом і смажимо до золотистого кольору.
-
Потім додаємо, подрібнену на терці моркву. Тушкуємо овочі на повільному вогні 2-4 хвилини до м’якості.
-
Щоб додати супу кислинку і красивий колір, додаємо в соус томатний соус. У мене під рукою виявився «Сацебелі». Підійде і томатна паста, і свіжий помідор без шкірки. Тушкуємо ще 4-5 хвилин.
-
Ось і м’ясо зварилося. Виймаємо його з бульйону, відокремлюємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками, такими, щоб поміщалися в ложку. Бульйон тим часом продовжує несильно кипіти в каструлі.
-
Яловичину повертаємо в суп. Капусту дрібно шаткуємо і додаємо в каструлю слідом.
-
Нарізану брусками картоплю в цей же час додаємо в суп. Варимо 10 хвилин з прикритою кришкою.
-
Далі відправляємо в каструлю нашу зажарку. Варимо ще 5 хвилин.
-
Наступним етапом додаємо консервовану квасолю. Нам знадобиться весь вміст банки, включаючи рідину. Смачно виходить і з червоною, і з білою квасолею.
-
Петрушку подрібнюємо. Для цього я користуюся ножицями. Дуже зручно, спробуйте!
-
Лавровий лист і зелень додаємо за 2 хвилини до вимкнення плити. Потім накриваємо суп кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.
-
У нас ароматні щі люблять зі сметаною і хренодером. Ох і смакота вийшла!
Як приготувати щі з курки дізнайтеся в рецепті на цій сторінці. Виходить теж дуже смачно, тільки трохи дешевше. Візьміть на замітку.
Ще не підписані на наш instagram? Вступайте в групу прямо зараз і отримайте можливість впізнавати прості рецепти на кожен день і спілкуватися з однодумцями!
Готуйте з любов’ю!