Рецепт супу з капустою і мясом

Покроковий рецепт супу «Щі» на яловичому бульйоні з фото. Дізнайтеся секрет приготування капустяного супу і здивуйте своїх близьких. Дивовижно смачно, всі будуть просити добавки!

Щі можна приготувати не тільки з яловичини, але також зі свинини або птиці. Вибирайте те м’ясо, яке вам подобається найбільше! Для більшої ситості я додала консервовану квасолю. А в іншому мій рецепт досить універсальний. Готуйте за рецептом і у вас неодмінно вийде смачне блюдо.

Інгредієнти

  • Яловичина 500-700 г
  • Масло олію 2-3 ст. л.
  • Квасоля консервована 1 банка
  • Зелень за смаком
  • Картопля-4-5 шт.
  • Капуста білоголова 300 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 95 ккал
  • Білки: 2.6 г
  • Жири: 6.4 г
  • Вуглеводи: 6.3 г

Кроки

2 год. 0 хв.

  • Починаємо варіння супу з приготування м’ясного бульйону. Ідеально для цього підійде яловичина на кістці. Якщо ви використовуєте тільки м’якоть, зменшіть час варіння. Поміщаємо яловичину в каструлю, заливаємо чистою водою і ставимо на сильний вогонь. Накриваємо кришкою і чекаємо закипання. Після цього вогонь зменшуємо.

  • Коли почнеться кипіння, необхідно прибрати накип і додати столову ложку солі. У процесі варіння періодично знімаємо піну з поверхні бульйону. Час варіння бульйону складе приблизно 1,5 години.

  • Поки готується м’ясо, займемося овочами. Цибулю нарізаємо середніми шматочками, викладаємо на сковорідку з рослинним маслом і смажимо до золотистого кольору.

  • Потім додаємо, подрібнену на терці моркву. Тушкуємо овочі на повільному вогні 2-4 хвилини до м’якості.

  • Щоб додати супу кислинку і красивий колір, додаємо в соус томатний соус. У мене під рукою виявився «Сацебелі». Підійде і томатна паста, і свіжий помідор без шкірки. Тушкуємо ще 4-5 хвилин.

  • Ось і м’ясо зварилося. Виймаємо його з бульйону, відокремлюємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками, такими, щоб поміщалися в ложку. Бульйон тим часом продовжує несильно кипіти в каструлі.

  • Яловичину повертаємо в суп. Капусту дрібно шаткуємо і додаємо в каструлю слідом.

  • Нарізану брусками картоплю в цей же час додаємо в суп. Варимо 10 хвилин з прикритою кришкою.

  • Далі відправляємо в каструлю нашу зажарку. Варимо ще 5 хвилин.

  • Наступним етапом додаємо консервовану квасолю. Нам знадобиться весь вміст банки, включаючи рідину. Смачно виходить і з червоною, і з білою квасолею.

  • Петрушку подрібнюємо. Для цього я користуюся ножицями. Дуже зручно, спробуйте!

  • Лавровий лист і зелень додаємо за 2 хвилини до вимкнення плити. Потім накриваємо суп кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.

  • У нас ароматні щі люблять зі сметаною і хренодером. Ох і смакота вийшла!

Як приготувати щі з курки дізнайтеся в рецепті на цій сторінці. Виходить теж дуже смачно, тільки трохи дешевше. Візьміть на замітку.

Ще не підписані на наш instagram? Вступайте в групу прямо зараз і отримайте можливість впізнавати прості рецепти на кожен день і спілкуватися з однодумцями!

Готуйте з любов’ю!