Грибний суп з рисом

Грибний суп з овочами і рисом – відмінне блюдо для сімейного обіду на кожен день! Ви тільки подивіться цей рецепт, так тут і готувати нічого… Смачно – не значить складно, переконайтеся самі!

Хочете приготувати грибний суп з рисом? Додайте в нього трохи овочів для користі і наваристості! Перед вами перевірений рецептик, який служить нашій сім’ї вже не один рік. Все у мене люблять їсти такий суп, і чоловік, і діти, а смачно нагодувати сім’ю — найголовніше! Ділюся з вами і сподіваюся, що не дарма.

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Печериці свіжі 10 шт.
  • Рис 2-4 ст. л.
  • Масло вершкове 20 г
  • Масло рослинне 30 мл
  • Зелень за смаком
  • Капуста цвітна 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ½ шт
  • Перець болгарський ½ шт
  • Каррі за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 38 ккал
  • Білки: 0.6 г
  • Жири: 2.7 г
  • Вуглеводи: 2.6 г

Кроки

25 хв.

  • Рисову крупу замочити в теплій воді. А поки, закидаємо картоплю в гарячу воду, а морква підсмажуємо на сковорідці. Картоплю можна порізати кубиками або брусочками, моркву — натерти на тертці або нарізати дрібними шматочками ножем. Варимо картоплю 10-15 хвилин, до м’якості.

  • Сильно смажити морква не потрібно, тільки трохи проварити. Для ніжного смаку додамо в моркву вершкове масло. Щоб колір супчика став яскравим і насиченим, додамо до моркви приправу каррі. Невеликий шматочок болгарського перцю ріжемо соломкою і обсмажуємо разом з морквою.

  • Як бачите, цибуля я не обсмажувала, а відразу цілком відправила варитися разом з картоплею. Справа в тому, що шматочки цибулі в супі в моїй родині не люблять, тому після того, як суп звариться, цибулину я видаляю, а якщо вона варилася цілком, зробити це набагато зручніше. Морква відправляємо в каструлю.

  • Відразу після засмажки кладемо в суп гриби. Для цього супу можна використовувати свіжі, заморожені, а також консервовані печериці.

  • Одночасно з іншими інгредієнтами додаємо суцвіття цвітної капусти і рис. Варимо ще 10-12 хвилин і можна вимикати.

  • Рисовий суп з грибами готовий. Подаємо зі сметаною і рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Самий ароматний суп у вас вийде із сушених лісових грибів, ну а якщо таких немає, візьміть гливи або печериці, з них зварити суп вийде найпростіше!

Грибний суп з овочами і рисом та поділіться своїм відкликанням!

Дякую за перегляд, побачимося в наступних рецептах!

Приєднуйтесь до групи в Instagram, в ній багато всього смачного!