Суп розсольник в мультиварці

Кращий рецепт розсольнику! Дізнайтеся, як правильно приготувати заправку для супу, як варити перловку і багато іншого. Досвідчені господині поділяться своїми секретами готування. Приєднуйтесь до нас і вдосконалюйте свої кулінарні навички!

Прогрес не стоїть на місці, і ось вже практично на кожній кухні прижилися мультиварки. Дуже зручно ними користуватися, особливо якщо немає повноцінної плити. Сьогодні приготуємо суп розсольник з перловкою в мультиварці від Redmond.

Якщо у вас інша модель, не страшно! Всі мульти-помічниці забезпечені потрібними програмами для варіння супу. Будемо користуватися режимами: «Суп» і «Смаження».

Історія розсольнику бере свій початок ще з часів Стародавньої Русі. Тоді його готували з потрохами. Найближчим родичем цього кислого супу була калья — рибна юшка з додаванням розсолу, але про це читайте в інших, рибних рецептах.

Інгредієнти

  • Огірковий розсіл 100 мл
  • Вода 1.7 л
  • Перлова крупа 70 г
  • Яловича вирізка філейна 250 г
  • Масло рослинне 70 мл
  • Часник 10 г
  • Картопля 300 г
  • Цибуля ріпчаста 1 г
  • Моркву 80 г
  • Огірок солоний 100 г
  • Спеції за смаком
  • Томатна паста 80 г
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 185 ккал
  • Білки: 4.5 г
  • Жири: 10 г
  • Вуглеводи: 19.5 г

Кроки

1 годину. 40 хв.

  • Готуємо продукти для супу. Чистимо і промиваємо овочі. Моркву нарізаємо кубиками і відправляємо в глибоку тарілку.

  • Цибулю ріжемо дрібно і додаємо до моркви.

  • Солоні огірки ділимо на такі ж кубики, як і моркву. Тут важливо взяти саме солоні огірки, не мариновані, щоб суп не потрапив оцет.

  • Часник порубати дрібно.

  • Картоплю нарізати середніми шматочками, покласти в окрему глибоку ємність і залити холодною водою, щоб вийшов зайвий крохмаль.

  • М’якоть яловичини розділити на брусочки.

  • Інгредієнти нарізали, тепер можна приступати до приготування. У чашу мультиварки наливаємо олію.

  • Закладаємо в неї цибулю, моркву, огірки і томатну пасту.

  • Закриваємо кришку і вибираємо потрібну програму. У нашому випадку це режим «Смаження», вигляд продукту «Овочі», час приготування 15 хвилин.

  • За 5 хвилин до готовності, відкриваємо кришку мультиварки і додаємо в овочеву суміш 100 мл огіркового розсолу.

  • Коли програма завершиться, перекладаємо заправку з овочів в окрему ємність.

  • А разом неї відправляємо в каструлю м’ясо і перловку. Перлову крупу заздалегідь потрібно промити. Потім додаємо води до потрібного рівня, у нас пішло 1,7 літра.

  • Закриваємо кришку мультиварки і вибираємо програму «Суп», вигляд продукту «М’ясо», час приготування 1 годину 10 хвилин.

  • За 40 хвилин до завершення програми, відкриваємо кришку мультиварки і додаємо до м’яса і крупі картоплю і овочеву заправу. Відразу ж можна посолити і приправити суп. Закриваємо кришку і доводимо до готовності.

  • Подаємо розсольник зі сметаною і зеленню. Приємного апетиту!

Порада: замість огірків можна використовувати солоні гриби, а огірковий розсіл легко замінити капустяним.

Ось так невигадливо можна приготувати смачний суп в мультиварці!

Слідкуйте за новими рецептами наших групах в Однокласниках, Вконтакте і Instagram!

Гарного вам настрою!