Прогрес не стоїть на місці, і ось вже практично на кожній кухні прижилися мультиварки. Дуже зручно ними користуватися, особливо якщо немає повноцінної плити. Сьогодні приготуємо суп розсольник з перловкою в мультиварці від Redmond.
Якщо у вас інша модель, не страшно! Всі мульти-помічниці забезпечені потрібними програмами для варіння супу. Будемо користуватися режимами: «Суп» і «Смаження».
Історія розсольнику бере свій початок ще з часів Стародавньої Русі. Тоді його готували з потрохами. Найближчим родичем цього кислого супу була калья — рибна юшка з додаванням розсолу, але про це читайте в інших, рибних рецептах.
Інгредієнти
- Огірковий розсіл 100 мл
- Вода 1.7 л
- Перлова крупа 70 г
- Яловича вирізка філейна 250 г
- Масло рослинне 70 мл
- Часник 10 г
- Картопля 300 г
- Цибуля ріпчаста 1 г
- Моркву 80 г
- Огірок солоний 100 г
- Спеції за смаком
- Томатна паста 80 г
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 185 ккал
- Білки: 4.5 г
- Жири: 10 г
- Вуглеводи: 19.5 г
Кроки
1 годину. 40 хв.
-
Готуємо продукти для супу. Чистимо і промиваємо овочі. Моркву нарізаємо кубиками і відправляємо в глибоку тарілку.
-
Цибулю ріжемо дрібно і додаємо до моркви.
-
Солоні огірки ділимо на такі ж кубики, як і моркву. Тут важливо взяти саме солоні огірки, не мариновані, щоб суп не потрапив оцет.
-
Часник порубати дрібно.
-
Картоплю нарізати середніми шматочками, покласти в окрему глибоку ємність і залити холодною водою, щоб вийшов зайвий крохмаль.
-
М’якоть яловичини розділити на брусочки.
-
Інгредієнти нарізали, тепер можна приступати до приготування. У чашу мультиварки наливаємо олію.
-
Закладаємо в неї цибулю, моркву, огірки і томатну пасту.
-
Закриваємо кришку і вибираємо потрібну програму. У нашому випадку це режим «Смаження», вигляд продукту «Овочі», час приготування 15 хвилин.
-
За 5 хвилин до готовності, відкриваємо кришку мультиварки і додаємо в овочеву суміш 100 мл огіркового розсолу.
-
Коли програма завершиться, перекладаємо заправку з овочів в окрему ємність.
-
А разом неї відправляємо в каструлю м’ясо і перловку. Перлову крупу заздалегідь потрібно промити. Потім додаємо води до потрібного рівня, у нас пішло 1,7 літра.
-
Закриваємо кришку мультиварки і вибираємо програму «Суп», вигляд продукту «М’ясо», час приготування 1 годину 10 хвилин.
-
За 40 хвилин до завершення програми, відкриваємо кришку мультиварки і додаємо до м’яса і крупі картоплю і овочеву заправу. Відразу ж можна посолити і приправити суп. Закриваємо кришку і доводимо до готовності.
-
Подаємо розсольник зі сметаною і зеленню. Приємного апетиту!
Порада: замість огірків можна використовувати солоні гриби, а огірковий розсіл легко замінити капустяним.
Ось так невигадливо можна приготувати смачний суп в мультиварці!
Слідкуйте за новими рецептами наших групах в Однокласниках, Вконтакте і Instagram!
Гарного вам настрою!