Рецепт горохового супу з салом

Суп з гороху з додаванням ароматного сала – докладний опис рецепта. Готуємо домашній гороховий суп. Секрети російської кухні у вас вдома.

Рецепт горохового супу з салом знайомий людству ще з давніх часів. Перші згадки про нього датуються 400-500 роками до н. е .. У той час на вулицях Афін готували такі супи. Сьогодні цей суп є традиційним у багатьох країнах.

У Росії звичайним є додавання до страви сала або копченостей, що і надає йому неповторний смак!

Інгредієнти

  • Вода 4 л
  • Сало копчене 300 г
  • Окіст копчений свинячий 250 г
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Горох сушений 300 г
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 210 ккал
  • Білки: 4.1 г
  • Жири: 15.8 г
  • Вуглеводи: 12.1 г

Кроки

2 год. 30 хв.

  • Попередньо замочений протягом 6 годин горох висипаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь на 1,5-2 години.

  • Копченості та сало нарізаємо на невеликі шматочки. Ви можете використовувати будь-які види копченого м’яса і сала, навіть бекон.

  • Дрібно шаткуємо цибулю. Однак ви можете використовувати і більш велику нарізку.

  • Картоплю нарізаємо невеликими брусочками або кубиками.

  • Моркву натираємо на крупній тертці.

  • На рослинному маслі обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, потім додаємо моркву і смажимо ще 2 хвилини. Не забувайте ретельно перемішувати овочі.

  • Після того, як горох провариться 2 години, додаємо до нього м’ясні продукти, картоплю, обсмажені овочі. Гарненько перемішуємо. Як тільки вода закипить солимо. Варимо до готовності картоплі

  • За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо лавровий лист і перець. Страву подаємо з сухариками.

Порада: гарне і свіже сало краще всього купувати на ринку. Колір свіжого сала повинен бути рожевим або зовсім трохи жовтуватим. Жовтий колір говорить про те, що сало довго лежало, тому купувати його не варто. Також звертайте увагу на шкірку, вона повинна бути без щетини. Товщина шкірки говорить про жорсткість сала.

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

Вам сподобався рецепт? Напишіть в коментарях!