Картопляний суп з крупою

Картопляний суп з крупою – простий рецепт на кожен день! Покрокова інструкція з фотографіями процесу готування. Смачно вийде у кожного! Супи, бульйони і крем-супчики – велика різноманітність рецептів перших страв на будь-який смак. Приєднуйтесь і готуйте на здоровя!

Картопляний суп з крупою просте блюдо на перше, приготувати яке зможе навіть дитина! Його можна варити пісним, як у нашому варіанті, або на бульйоні з м’ясом. Імпровізуйте залежно від наявності продуктів у вашому холодильнику.

Інгредієнти

  • Гречана крупа ¾ склянку
  • Масло соняшникова 3 ст. л.
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 273 ккал
  • Білки: 5 г
  • Жири: 16.3 г
  • Вуглеводи: 25.8 г

Кроки

30 хв.

  • Нарізаємо картоплю брусками середнього розміру.

  • Цибулю можна варити цілком в супі для аромату або дрібно порізати і обсмажити.

  • Моркву натерти на тертці або порізати на маленькі кубики.

  • Нагріваємо в каструлі 2 л води і закладаємо нашу картопельку. Щоб не утворювалася піна, промийте картоплю від зайвого крохмалю і закладайте кубики в киплячу воду.

  • На рослинному маслі трошки обсмажуємо цибулю і моркву. Додаємо отриману заправку в суп. Слідом закладаємо промиту гречку. Варити на слабкому потужності плити з прикритою кришкою 15 хвилин.

  • Картопляний суп з гречаною крупою готовий. Ось який вийшов жовтенький смачний супчик!

Порада: щоб гречка в супі не розварилася до кашоподібного стану, попередньо обсмажте крупу на сухій сковороді.

Прикрасити його можна січеною зеленню або грінками, рецепт приготування яких ви знайдете тут!

Підписуйтесь на нашу групу в улюбленій соц.мережі і дивіться ще більше простих рецептів!