Суп з вешенками і куркою, як і багато подібні супи, родом з Франції. А ми вже не раз переконувалися в тому, що французькі супи одні з кращих у світі. І сьогодні не виняток. Ароматне, смачне і низькокалорійне перше блюдо чекає вас!
Гливи є низькокалорійним продуктом і містять практично всі необхідні людині елементи. За змістом білка і життєво необхідних амінокислот вони перевершують всі овочі і наближаються до м’яса і молочних продуктів. Крім того, такі гриби дуже легко засвоюються організмом. Пропонуємо також приготувати такий супчик!
Інгредієнти
- Вода 200 мл
- Печериці свіжі 300 г
- Куряче філе 200 г
- Масло вершкове 80 г
- Цибуля ріпчаста 100 г
- Сир Пармезан 40 г
- Вершки 10% 350 мл
- На 100 грам
- Калорії: 114 ккал
- Білки: 5 г
- Жири: 9.6 г
- Вуглеводи: 1.7 г
Кроки
30 хв.
-
Спочатку необхідно дрібно нарізати гриби.
-
Потім дрібно шаткуємо цибулю.
-
Після цього дрібно куряче філе нарізаємо і обсмажуємо до золотавої скоринки на вершковому маслі.
-
Також на вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
-
Потім сковороду до цибулі додаємо печериці і обсмажуємо до зникнення рідини.
-
Гриби, цибулю і курку викладаємо в каструлю, додаємо воду або грибний бульйон. Ретельно подрібнюємо за допомогою блендера.
-
Тепер додаємо вершки і знову ретельно перемішуємо.
-
Після цього кладемо сир, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння.
-
Викладаємо суп у тарілку. Зверху страву можна прикрасити зеленню і шматочками обсмаженої курки.
Порада: як відомо, в ніжках грибів міститься мало корисних речовин, тому у якісних грибів повинні бути короткі ніжки. М’якоть у глив повинна бути білого кольору, м’якої на дотик. Молоді гриби повинні мати насичений і яскравий колір капелюшка. Зберігати гливи в холодильнику можна не більше 5 днів!
Приємного апетиту і гарного настрою! Їжте на здоров’я!
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!
Не забувайте оцінювати рецепт, ваша думка важлива для нас!