Суп з вешенками і куркою

Готуємо грибний курячий суп за домашнім рецептом. Покроковий опис процесу приготування з фото. Секрети перших блюд і кулінарні хитрощі. Просто і смачно!

Суп з вешенками і куркою, як і багато подібні супи, родом з Франції. А ми вже не раз переконувалися в тому, що французькі супи одні з кращих у світі. І сьогодні не виняток. Ароматне, смачне і низькокалорійне перше блюдо чекає вас!

Гливи є низькокалорійним продуктом і містять практично всі необхідні людині елементи. За змістом білка і життєво необхідних амінокислот вони перевершують всі овочі і наближаються до м’яса і молочних продуктів. Крім того, такі гриби дуже легко засвоюються організмом. Пропонуємо також приготувати такий супчик!

Інгредієнти

  • Вода 200 мл
  • Печериці свіжі 300 г
  • Куряче філе 200 г
  • Масло вершкове 80 г
  • Цибуля ріпчаста 100 г
  • Сир Пармезан 40 г
  • Вершки 10% 350 мл
  • На 100 грам
  • Калорії: 114 ккал
  • Білки: 5 г
  • Жири: 9.6 г
  • Вуглеводи: 1.7 г

Кроки

30 хв.

  • Спочатку необхідно дрібно нарізати гриби.

  • Потім дрібно шаткуємо цибулю.

  • Після цього дрібно куряче філе нарізаємо і обсмажуємо до золотавої скоринки на вершковому маслі.

  • Також на вершковому маслі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

  • Потім сковороду до цибулі додаємо печериці і обсмажуємо до зникнення рідини.

  • Гриби, цибулю і курку викладаємо в каструлю, додаємо воду або грибний бульйон. Ретельно подрібнюємо за допомогою блендера.

  • Тепер додаємо вершки і знову ретельно перемішуємо.

  • Після цього кладемо сир, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння.

  • Викладаємо суп у тарілку. Зверху страву можна прикрасити зеленню і шматочками обсмаженої курки.

Порада: як відомо, в ніжках грибів міститься мало корисних речовин, тому у якісних грибів повинні бути короткі ніжки. М’якоть у глив повинна бути білого кольору, м’якої на дотик. Молоді гриби повинні мати насичений і яскравий колір капелюшка. Зберігати гливи в холодильнику можна не більше 5 днів!

Приємного апетиту і гарного настрою! Їжте на здоров’я!

Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!

Не забувайте оцінювати рецепт, ваша думка важлива для нас!