Галушки заварні для супу

Універсальні борошняні помпушки – галушки підходять і для першого, і для другого блюда. Простий і швидкий рецепт заварних голушек з покроковим описом і фото. Дізнайтеся, як смачно приготувати суп з галушками для всієї родини!

Найчастіше заварні галушки готують суп з курки. Вони бувають прості, що складаються з яйця і борошна, і з різними добавками. Ми приготуємо смачні сирні галушки, які можна подавати з супом і як окрему страву.

На подив, рецепт дуже простий. Його повторить навіть недосвідчений кулінар. Тому відкидаємо всі страхи і приступаємо до готування! Результату ви порадієте, тому що галушки виходять повітряними і не прилипають до зубів. Перевірено!

Інгредієнти

  • Вода-120 мл
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне ¾ склянку
  • Часник 1-2 зубчик
  • Сир 30 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 598 ккал
  • Білки: 17.2 г
  • Жири: 43.7 г
  • Вуглеводи: 33.3 г

Кроки

15 хв.

  • Воду наливаємо в кухлик і доводимо її до кипіння.

  • Борошно просіваємо в глибоку тарілку. Гарячу воду тонкою цівкою вливаємо в борошно і одночасно з цим перемішуємо борошняну масу ложкою.

  • Домігшись однорідної консистенції, додаємо сіль і рослинне масло. Інші інгредієнти починаємо додавати, коли тісто вже охолоне.

  • Потім часник пропускаємо через прес і ретельно перемішуємо тісто.

  • Сир тремо на середній тертці і викладаємо до загальної маси.

  • Розбиваємо яйце і ще раз добре перемішуємо до однорідної структури. Тісто має вийде досить рідке, соскальзывающее з ложки.

  • Заварні галушки послужать відмінною добавкою до супу, тому будемо їх варити вже в готовому бульйоні з овочами. Суп в цей час повинен слабо кипіти.

  • чайну ложку набираємо тісто і опускаємо його в суп. Так повторюємо кілька разів. Коли тісто занурюється у киплячу воду, воно відразу згортається в довгастий грудочку. До речі, з німецької мови галушки переводяться, як комочкиТеперь зрозуміло, як придумали назву.

  • Варити їх потрібно 3-4 хвилини. Все готово! Наповнюємо тарілки і насолоджуємося ніжним смаком. Приємного апетиту!

Порада: відваріть сирні галушки в підсоленій воді і подайте в якості другої страви зі сметаною і зеленню. Теж дуже смачно!

Спробуйте приготувати і залиште свій відгук для інших читачів!

Підписуйтесь на наші групи в Вконтакте, Однокласниках і Instagram! Будьте в курсі всіх простих рецептів!

Готуйте із задоволенням і любов’ю!