Найчастіше заварні галушки готують суп з курки. Вони бувають прості, що складаються з яйця і борошна, і з різними добавками. Ми приготуємо смачні сирні галушки, які можна подавати з супом і як окрему страву.
На подив, рецепт дуже простий. Його повторить навіть недосвідчений кулінар. Тому відкидаємо всі страхи і приступаємо до готування! Результату ви порадієте, тому що галушки виходять повітряними і не прилипають до зубів. Перевірено!
Інгредієнти
- Вода-120 мл
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Борошно пшеничне ¾ склянку
- Часник 1-2 зубчик
- Сир 30 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 598 ккал
- Білки: 17.2 г
- Жири: 43.7 г
- Вуглеводи: 33.3 г
Кроки
15 хв.
-
Воду наливаємо в кухлик і доводимо її до кипіння.
-
Борошно просіваємо в глибоку тарілку. Гарячу воду тонкою цівкою вливаємо в борошно і одночасно з цим перемішуємо борошняну масу ложкою.
-
Домігшись однорідної консистенції, додаємо сіль і рослинне масло. Інші інгредієнти починаємо додавати, коли тісто вже охолоне.
-
Потім часник пропускаємо через прес і ретельно перемішуємо тісто.
-
Сир тремо на середній тертці і викладаємо до загальної маси.
-
Розбиваємо яйце і ще раз добре перемішуємо до однорідної структури. Тісто має вийде досить рідке, соскальзывающее з ложки.
-
Заварні галушки послужать відмінною добавкою до супу, тому будемо їх варити вже в готовому бульйоні з овочами. Суп в цей час повинен слабо кипіти.
-
чайну ложку набираємо тісто і опускаємо його в суп. Так повторюємо кілька разів. Коли тісто занурюється у киплячу воду, воно відразу згортається в довгастий грудочку. До речі, з німецької мови галушки переводяться, як комочкиТеперь зрозуміло, як придумали назву.
-
Варити їх потрібно 3-4 хвилини. Все готово! Наповнюємо тарілки і насолоджуємося ніжним смаком. Приємного апетиту!
Порада: відваріть сирні галушки в підсоленій воді і подайте в якості другої страви зі сметаною і зеленню. Теж дуже смачно!
Спробуйте приготувати і залиште свій відгук для інших читачів!
Підписуйтесь на наші групи в Вконтакте, Однокласниках і Instagram! Будьте в курсі всіх простих рецептів!
Готуйте із задоволенням і любов’ю!