-
Заздалегідь, на ніч замочіть квасолю у великій кількості води. Мінімальний час для замочування 4-5 годин. За цей час вона розбухне і приготування супу буде недовгим. Чи є спосіб швидше зварити квасолю? А як же, записуйте. Промийте боби і поставте на плиту. При варінні додайте щіпку соди в каструлю, але не більше половини чайної ложки. Є ймовірність, що фасолинки полопаються, тому не переборщіть з содою. Сама я цим методом користуюся нечасто, як на мене, краще замочити на ніч.
-
Каструлю з водою або бульйоном поставити на плиту. Боби промити під проточною водою, перекласти в каструлю. Варити 30 хвилин.
-
В цей час картопля, цибулю і моркву очищаємо, промиваємо. Картоплю нарізаємо довільно, але не дрібно. Якщо квасоля досить поварилась, то засипаємо картоплю в каструлю, якщо ні, заливаємо картоплю холодною водою, щоб не потемніла.
-
Моркву тремо на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізаємо. Розігріваємо в пательні олію і відправляємо туди цибулю з морквою для обжарювання. При пассировке інтенсивно перемішуємо овочі, щоб вони не підгоріли.
-
Коли боби поварятся півгодини, додаємо до них картопля і засмажку. На цьому етапі суп можна посолити і поперчити. Варимо до готовності картоплі, приблизно 20 хвилин, потім вимикаємо. Засипаємо в каструлю рубану зелень, закриваємо, даємо настоятися аромату 5-10 хвилин.
-
В кожну тарілку можна додати сухарі для прикраси. Приємного апетиту! Якщо вам подобаються такі супи, то цей рецепт може вас зацікавити.
Як вам мій простий рецепт квасоляного супу?
Дайте оцінку і напишіть відгук. Буду дуже рада!
Готуйте з любов’ю ❤