Суп з капустою без мяса

Багато смачних рецептів пісних супів! Дізнайтеся, як приготувати смачні щі з свіжої капусти. Покрокові рецепти з фото, поради досвідчених кулінарів. Готуйте смачні супчики разом з нами!

Пісний суп зі свіжої капустою без м’яса ідеальне блюдо для тих, хто стежить за своєю фігурою. Легкий дієтичний супчик неймовірно корисний і смачний! По іншому його можна назвати пісні щі.

Щоб отримати максимальну користь від вживання такого супу, готуйте його невеликими порціями. Якщо щі довго зберігати в холодильнику вони втрачають вітаміни і перетворюються на порожню їжу.

Щі прийнято готувати зі свіжої або квашеної капусти. У деяких рецептах навіть змішують першу з другою і смак виходить більш змістовним. Т. к. кисла капуста буває не завжди на полицях наших холодильників, приготуємо суп зі свіжої капусти.

Рецепт супу з квашеною капустою у нас теж є, тільки на іншій сторінці, ось тут.

Інгредієнти

  • Часник 1-2 зубчик
  • Зелень за смаком
  • Картопля 400 г
  • Капуста білокачанна 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Кабачок 200 г
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 28 ккал
  • Білки: 1.2 г
  • Жири: 0.1 г
  • Вуглеводи: 5.6 г

Кроки

45 хв.

  • ставимо Каструлю з водою на плиту. На цей обсяг овочів потрібно приблизно 2-3 літра води.

  • Овочі почистити і промити під проточною водою.

  • Капусту шаткуємо. Картоплю нарізаємо невеликими брусочками і опускаємо в глибоку тарілку з водою, щоб не потемнів. Кабачок очищаємо від насіння і нарізаємо середніми кубиками. Цибулю дрібно подрібнюємо ножем. Моркву натираємо на крупній тертці або дрібно нарізаємо.

  • Вода закипіла. Додаємо в каструлю картоплю, попередньо злив з нього воду, гілочку селери для аромату і цілих 2 помідора.

  • На сковороду наливаємо рослинне масло розігріваємо його. Потім додаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо, перемішуючи лопаткою, до золотистого відтінку.

  • Тим часом вода в каструлі закипіла знову. Виймаємо помідори на окрему тарілку і даємо їм охолонути.

  • Занурюємо в бульйон капусту.

  • З помідорів чистимо шкірку і дрібно нарізаємо їх. Додаємо в сковорідку до засмажки з овочів. Тушкуємо 5 хвилин, періодично помішуючи.

  • Коли вода в каструлі знову закипіла, додаємо кабачок.

  • Селера видаляємо з супу, він нам більше не знадобиться.

  • Суп в черговий раз закипів, і ми додаємо в нього заправку з сковорідки. Варимо 7 хвилин.

  • В цей час часник і зелень подрібнюємо ножем.

  • Настав час посолити щі і додати спеції за смаком.

  • Відправляємо зелень з часником в каструлю до супу. Кип’ятимо ще 3 хвилини і можна знімати з плити. Накрийте суп кришкою і дайте йому настоятися 10-15 хвилин.

  • Ароматний пісний суп зі свіжої капусти готовий! Прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту!

Порада: щоб капуста в супі не втратила свій смак і не перетворилася у м’яку субстанцію, додавайте її в бульйон після картоплі, бажано за 10 хвилин до готовності супу.

Дуже смачне і поживне блюдо вийшло! Згодні?

Якщо у вас є рецепт більш ароматних щів, поділіться ними в коментарях!