Пісний суп зі свіжої капустою без м’яса ідеальне блюдо для тих, хто стежить за своєю фігурою. Легкий дієтичний супчик неймовірно корисний і смачний! По іншому його можна назвати пісні щі.
Щоб отримати максимальну користь від вживання такого супу, готуйте його невеликими порціями. Якщо щі довго зберігати в холодильнику вони втрачають вітаміни і перетворюються на порожню їжу.
Щі прийнято готувати зі свіжої або квашеної капусти. У деяких рецептах навіть змішують першу з другою і смак виходить більш змістовним. Т. к. кисла капуста буває не завжди на полицях наших холодильників, приготуємо суп зі свіжої капусти.
Рецепт супу з квашеною капустою у нас теж є, тільки на іншій сторінці, ось тут.
Інгредієнти
- Часник 1-2 зубчик
- Зелень за смаком
- Картопля 400 г
- Капуста білокачанна 500 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Кабачок 200 г
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 28 ккал
- Білки: 1.2 г
- Жири: 0.1 г
- Вуглеводи: 5.6 г
Кроки
45 хв.
-
ставимо Каструлю з водою на плиту. На цей обсяг овочів потрібно приблизно 2-3 літра води.
-
Овочі почистити і промити під проточною водою.
-
Капусту шаткуємо. Картоплю нарізаємо невеликими брусочками і опускаємо в глибоку тарілку з водою, щоб не потемнів. Кабачок очищаємо від насіння і нарізаємо середніми кубиками. Цибулю дрібно подрібнюємо ножем. Моркву натираємо на крупній тертці або дрібно нарізаємо.
-
Вода закипіла. Додаємо в каструлю картоплю, попередньо злив з нього воду, гілочку селери для аромату і цілих 2 помідора.
-
На сковороду наливаємо рослинне масло розігріваємо його. Потім додаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо, перемішуючи лопаткою, до золотистого відтінку.
-
Тим часом вода в каструлі закипіла знову. Виймаємо помідори на окрему тарілку і даємо їм охолонути.
-
Занурюємо в бульйон капусту.
-
З помідорів чистимо шкірку і дрібно нарізаємо їх. Додаємо в сковорідку до засмажки з овочів. Тушкуємо 5 хвилин, періодично помішуючи.
-
Коли вода в каструлі знову закипіла, додаємо кабачок.
-
Селера видаляємо з супу, він нам більше не знадобиться.
-
Суп в черговий раз закипів, і ми додаємо в нього заправку з сковорідки. Варимо 7 хвилин.
-
В цей час часник і зелень подрібнюємо ножем.
-
Настав час посолити щі і додати спеції за смаком.
-
Відправляємо зелень з часником в каструлю до супу. Кип’ятимо ще 3 хвилини і можна знімати з плити. Накрийте суп кришкою і дайте йому настоятися 10-15 хвилин.
-
Ароматний пісний суп зі свіжої капусти готовий! Прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту!
Порада: щоб капуста в супі не втратила свій смак і не перетворилася у м’яку субстанцію, додавайте її в бульйон після картоплі, бажано за 10 хвилин до готовності супу.
Дуже смачне і поживне блюдо вийшло! Згодні?
Якщо у вас є рецепт більш ароматних щів, поділіться ними в коментарях!