Сочевичний суп без мяса

Суп з червоної сочевиці без мяса готувати легко і просто! Переконайтеся самі, заглянувши в наш покроковий рецепт. Пісний сочевичний суп (без мяса) виходить дуже ситним і корисним, нітрохи не гірше мясного. Також ви знайдете рекомендації по приготуванню різних заправних супів і супів-пюре.

Сочевичний ароматний суп без м’яса — відмінне перше блюдо в пост! Виходить він наваристим і ситним. Одним рухом руки його можна з легкістю перетворити в суп-пюре. Готувати ми будемо суп з червоної сочевиці на овочевому бульйоні, без м’яса. Але підійде і зелена, тонкощі її приготування читайте в кінці рецепта.

Супи з сочевицею часто призначають при дієтах і в якості очищення організму. Один з таких рецептів супів ви можете подивитися тут.

Рецепт приготування супу з сочевиці без м’яса дуже простий і не вимагає спеціальних навичок. Дотримуйтесь покроковому рецептом і вийде смачно!

Інгредієнти

  • овочевий Бульйон 1 л
  • Масло соняшникова 2 ст. л.
  • Часник 2 зубчик
  • Сочевиця червона 200 г
  • Зелень за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист за смаком
  • Хмелі-сунелі за смаком
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Паприка за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 661 ккал
  • Білки: 16.7 г
  • Жири: 38.1 г
  • Вуглеводи: 56.9 г

Кроки

60 хв.

  • Овочевий бульйон зварити заздалегідь. Для простого відвару знадобиться цибулина в лушпинні, стебло селери, перець горошком і лавровий лист. У каструлю налити води і поставити на плиту. Відразу закинути інгредієнти і варити бульйон 15-20 хвилин після закипання. Потім видалити всі інгредієнти шумівкою.

  • Моркву і цибулю дрібно нарізати і обсмажити на рослинному маслі.

  • Часник порубати ножем, додати в сковорідку до заправки і обсмажити протягом 1,5-2 хвилин.

  • Овочеву піджарку додати в каструлю з бульйоном. Кипіння має бути слабким.

  • Томатну пасту відправляємо відразу в суп і розмішуємо.

  • Сочевицю слід промити під струменем води. Після закладаємо її в суп. Варимо на повільному вогні 30 хвилин. Якщо сочевиця погано розварюється, можна додати дрібку соди.

  • За 5 хвилин до готовності додаємо лавровий лист і спеції.

  • Суп із сочевиці без м’яса готовий. При подачі блюдо, прикрашаємо зеленню.

Порада: червона і коричнева сочевиця добре розварюється вже через 20-25 хвилин. Якщо ви використовуєте зелену сочевицю, то її необхідно варити 45-50 хвилин до готовності.

Густий, наваристий суп вийшов! Дуже смачно!

Діліться своїми фірмовими рецептами в коментарях!

Всього вам доброго!