Сочевичний ароматний суп без м’яса — відмінне перше блюдо в пост! Виходить він наваристим і ситним. Одним рухом руки його можна з легкістю перетворити в суп-пюре. Готувати ми будемо суп з червоної сочевиці на овочевому бульйоні, без м’яса. Але підійде і зелена, тонкощі її приготування читайте в кінці рецепта.
Супи з сочевицею часто призначають при дієтах і в якості очищення організму. Один з таких рецептів супів ви можете подивитися тут.
Рецепт приготування супу з сочевиці без м’яса дуже простий і не вимагає спеціальних навичок. Дотримуйтесь покроковому рецептом і вийде смачно!
Інгредієнти
- овочевий Бульйон 1 л
- Масло соняшникова 2 ст. л.
- Часник 2 зубчик
- Сочевиця червона 200 г
- Зелень за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Хмелі-сунелі за смаком
- Томатна паста 2 ст. л.
- Паприка за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 661 ккал
- Білки: 16.7 г
- Жири: 38.1 г
- Вуглеводи: 56.9 г
Кроки
60 хв.
-
Овочевий бульйон зварити заздалегідь. Для простого відвару знадобиться цибулина в лушпинні, стебло селери, перець горошком і лавровий лист. У каструлю налити води і поставити на плиту. Відразу закинути інгредієнти і варити бульйон 15-20 хвилин після закипання. Потім видалити всі інгредієнти шумівкою.
-
Моркву і цибулю дрібно нарізати і обсмажити на рослинному маслі.
-
Часник порубати ножем, додати в сковорідку до заправки і обсмажити протягом 1,5-2 хвилин.
-
Овочеву піджарку додати в каструлю з бульйоном. Кипіння має бути слабким.
-
Томатну пасту відправляємо відразу в суп і розмішуємо.
-
Сочевицю слід промити під струменем води. Після закладаємо її в суп. Варимо на повільному вогні 30 хвилин. Якщо сочевиця погано розварюється, можна додати дрібку соди.
-
За 5 хвилин до готовності додаємо лавровий лист і спеції.
-
Суп із сочевиці без м’яса готовий. При подачі блюдо, прикрашаємо зеленню.
Порада: червона і коричнева сочевиця добре розварюється вже через 20-25 хвилин. Якщо ви використовуєте зелену сочевицю, то її необхідно варити 45-50 хвилин до готовності.
Густий, наваристий суп вийшов! Дуже смачно!
Діліться своїми фірмовими рецептами в коментарях!
Всього вам доброго!